Bitcoin Lightning Network wallet op Android

De eerste mobiele wallet, gebouwd voor het Lightning Network (LN) van Bitcoin, werd op 4 april gelanceerd en markeerde een nieuwe mijlpaal voor de technologie.

De Eclair wallet, uitgegeven door technologie startup ACINQ, is beschikbaar voor Android-gebruikers in de Google Play Store.

Android apparaten met versie 5.0 of nieuwer kunnen nu Lightning-betalingen verzenden, tegen  een fractie van de normale Bitcoin netwerkkosten en daarnaast worden deze vrijwel meteen bevestigt. Momenteel kan er via de Eclair wallet alleen bitcoin verzonden worden en nog niet ontvangen. Op Mainnet lightning network stores is te zien welke winkels allemaal al betalingen kunnen ontvangen.

“De Eclair Wallet is een Lightning-ready Bitcoin wallet van de volgende generatie. Het kan worden gebruikt als een gewone Bitcoin-portemonnee en kan ook verbinding maken met het Lightning-netwerk voor goedkope en directe betalingen “, beschrijft ACINQ het product op Github.

De release is de meest recente stap in een reeks belangrijke stappen om Lightning Network te integreren. In maart werd de eerste implementatie van het protocol voor het mainnet gelanceerd, gevolgd door meer gebruikersgerichte tools zoals deze wallet.

De mogelijkheid van deze technologie is mede mogelijk gemaakt door de integratie van SegWit en de verdere acceptatie van deze technologie in 2018.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin