Bitcoin koers analyse: kunnen we een flinke stijging of daling verwachten?

Het gaat rap in de cryptowereld. Even een paar dagen ertussenuit? Dan mist u direct de prijsontwikkelingen van bitcoin. De afgelopen dagen gebeurde er dan ook veel rondom de waarde van bitcoin. In deze technische analyse? Gaat een dubbele bodem zorgen voor een stijging richting 7.900 euro?

Waarde bitcoin tussen ondersteuning en weerstand

We hebben er weer een heftige op zitten. Van maandagavond elf uur tot en met woensdagnacht om twaalf uur heeft bitcoin maar liefst 13,35% in waarde moeten inleveren.

Maar de bitcoin koers lijkt weer ondersteuning te hebben gevonden op het moment van schrijven. Op de grafiek ziet u dat terug aan de groene rechthoek. De koers stuitert op 4 juni en op 6 juni omhoog vanaf deze zone.

Bitcoin lijkt dan ook een double bottom te hebben gevormd. Dat betekent dat bitcoin kort achter elkaar twee bodems heeft gevormd. Deze koersformatie leidt meestal tot een waardestijging. Of dat nu ook het geval is? We houden het voor jou in de gaten.

Naast de double bottom handelt bitcoin nu rondom een trendlijn. Op de grafiek ziet u deze lijn in het oranje. Deze trendlijn kan getekend worden over de toppen van 26 en 20 mei. De lijn hebben we doorgetrokken tot het heden.

Opvallend: de bodem van bitcoin op 30 mei (7.200) raakte ook deze trendlijn. En op het moment van schrijven schuurt de koers tegen de lijn aan.

 

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de actuele prijs van bitcoin? Kijk dan op deze pagina:

Bekijk actuele koers bitcoin

Ook ondersteuning op de Moving Average

De koers vindt ook op een ander gebied ondersteuning. In dit geval op de Moving Average. We kijken op deze grafiek naar de bitcoin koers per vier uur. U ziet de bitcoin koers van februari 2019 tot en met heden.

De lijn onder de koers is de 200 Moving Average (MA). Deze lijn kijkt naar het gemiddelde van de afgelopen 200 candles. Wat valt er dan op? Sinds februari 2019 vindt de bitcoin koers ondersteuning op deze lijn. Of in andere woorden: de koers zakt vanaf dan niet meer onder de 200 MA.

Blijft de bitcoin koers boven de 200 MA? Dan is dat een positief teken, de koers blijft voorlopig dan nog in een stijgende trend.

Waar gaat de bitcoin koers heen?

Gelukkig ziet het er allemaal weer een beetje beter uit als het begin deze week. Komt er nog een nieuwe correctie? Of blijft bitcoin verder stijgen? We beschrijven zoals altijd twee scenario’s voor jou: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Stijgt de bitcoin koers boven de hoogste oranje trendlijn? Dan is dat een goed teken. De waarde van bitcoin kan in dat geval stijgen tot een weerstand tussen de 7.800 euro en 7.900 euro (in de grafiek ingetekend met de rode balk). In mei was deze zone ook een belangrijke weerstand.

Bearish
Lukt het bitcoin niet om de stijging vol te houden? Dan vindt de koers waarschijnlijk ondersteuning tussen 6.600 euro en 6.700 euro (groene rechthoek). Mocht de koers hieronder zakken, dan kunnen we een daling verwachten richting 6.200 euro (onderste oranje trendlijn).

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin