koers bitcoin

Bitcoin koers analyse: Wat gaat de komende block halving doen?

We kennen een aantal stable coins in de cryptocurrency markt maar bitcoin had de laatste weken ook wel iets weg van een stable coin. De prijs van bitcoin was namelijk wel erg stabiel maar daar is afgelopen vrijdag een eind aan gekomen. De prijs schoot omhoog en het lijkt erop of dit niveau goed vol te houden is voor bitcoin, Maar wat gebeurde er afgelopen vrijdag precies? En kunnen we dit binnenkort nog een keer verwachten?

Wat is er gebeurd? De falling wedge en bearish pennant

We hebben in het verleden al eens geschreven over de falling wedge. En in deze falling wedge hebben we ook een kleine bearish pennant gezien. Daarom hadden we het onderstaande scenario uitgewerkt.

  1. De prijs van bitcoin gaat uit de bearish pennant (oranje lijnen) en daarna gaat de prijs omlaag.
  2. De prijs stijgt weer en gaat dan aan de bovenkant uit de falling wedge (groen bolletje).

We hebben bovenstaande scenario uit zien komen. De prijs van bitcoin is behoorlijk uit de falling wedge gebroken.

Waar is de support en de resistance?

De bitcoin koers is op dit moment weer redelijk stabiel. Maar de koers van bitcoin zit nu wel tegen een resistance aan. De bekendste cryptocurrency komt namelijk maar moeilijk uit de grotere trendlijn (rode lijn). Deze is al sinds kerstavond 2018 geldig namelijk.

We zijn weer terug in de gewone oude zone (de groene rechthoek). Dit was eind vorig jaar een belangrijke support en de bitcoin prijs ging vanaf daar snel omhoog. En het begin van het jaar was dit juist weer een resistance geworden. Toen wilde de bitcoin prijs niet boven deze zone uit. En nu? We zitten nu precies tussen deze lijnen in.

Gaan we een bull flag zien bij Bitcoin?

Laten we nu eens kijken wat bitcoin gaat doen in de toekomst. Volgens ons lijkt er zich een bull vlag te vormen in de bitcoin koers. Dit betekent dat bitcoin zich als een soort vlag beweegt. De bull vlag bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. De paal

          De koers gaat in een keer snel omhoog. Dus eigenlijk in één grote groene candle naar boven.

      2. De vlag

           Daarna gaat de prijs tussen de twee trendlijnen naar beneden.

Als de prijs boven deze vlag uitgaat dan kan de vlag ook echt uit. Want dan is de indicator bevestigd en kunnen we een hogere koers verwachten.

Maar hoe ziet zo’n bull flag eruit? In onderstaande grafiek zien we het mogelijke scenario dat bitcoin gaat stijging naar de 3,475 euro. En daarna kunnen we tegen een nieuwe resistance aan komen. We hebben eerder gezien dat bitcoin maar moeilijk uit deze zone kwam.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe bitcoin block halving?

Voordat we kunnen uitleggen hoe de bitcoin halving invloed heeft op de prijs moeten we eerst uitleggen wat het precies is. Het aantal bitcoin staat al sinds het begin vast omdat er een hardcap is. Ongeveer worden het er 21 miljoen bitcoin. Deze komen wel allemaal beschikbaar maar niet in één keer.  Bij elk gevonden bitcoin block komen er nieuwe bitcoins vrij. Nu zijn we op weg naar de volgende bitcoin block halving, waarbij de beloning voor het vinden van een block gehalveerd wordt.

De volgende bitcoin block halving kunnen we eind mei 2020 verwachten. Maar waarom is dit dan belangrijk voor de bitcoin prijs? De vorige bitcoin block halving zorgde elke keer voor een grote koersstijging. Maar ook in aanloop naar de halving ging de bitcoin prijs omhoog. En dat kan nu ook zomaar zijn.

Laten we even kijken naar de grafieken. Je ziet de drie verschillende moving averages (MA). Elke candle op de grafiek die je ziet is één week.

MA over 50 weken (groen)
MA over 100 weken (oranje)
MA over 200 weken (rood)

De huidige koers van bitcoin laat heel veel gelijkenissen zien met de voorgaande periode voor de block halving. Als we de verschillende MA indicators vergelijken zien we dit nog beter. in 2015 ging de groene onder de oranje door, dit was 64 weken voor de bitcoin block halving. En de 200 MA geeft nu een goed support niveau, waar we eerder naar hebben gekeken.

Tussen de jaren 2015 en 2016 zagen we een langzaam herstel. En na de block halving ging de koers snel omhoog. Gaan we dit nu gewoon weer zien?

Gaat de bitcoin koers omhoog of omlaag?

Laten we ons nu richten op de hamvraag. Bitcoin is uit de falling wedge gebroken, We zien een bull flag. Wat gaat de komende dagen gebeuren op het gebied van bitcoin? Zoals je van ons mag verwachten hebben we weer de bearish en het bullish scenario uitgewerkt.

Bearish

Gaat de bull flag toch niet lukken? Dan kan de prijs dalen naar het punt waarop bitcoin uit de falling wedge brak. Dit ligt rond de 3.000 euro.

Bullish

Gaat de bull flag lukken? Dan gaat de prijs door tot een niveau van 3.475 euro. En daarna zal er daar opnieuw een resistance opduiken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin