Bitcoin koers analyse: kan bitcoin nog verder stijgen?

In de afgelopen dagen ging het snel. De koers van bitcoin steeg hard omhoog. Iedereen heeft er dan ook een eigen mening over. Heeft de media-hype rondom de cryptocurrency van Facebook er misschien mee te maken? Of was het een bitcoin short squeeze?

Hoe dan ook, in dit artikel kijken we niet naar dat nieuws. We kijken puur naar de prijsbeweging van bitcoin en de koers.

Waarde van bitcoin beweegt in een channel

Bitcoin bevindt zich in een stijgende trend. Misschien is dat war moeilijk voor te stellen, de waarde van bitcoin daalt namelijk ook soms sterk.

Maar de stijgende trend ziet u op de grafiek hieronder toch terug. De twee trendlijnen bepalen grotendeels het koersverloop van bitcoin. Dit noemt men ook wel een channel, of kanaal in het Nederland.

Op het moment van schrijven lijkt het erop dat de koers van bitcoin een (tijdelijke) top heeft gevormd. In dat geval heeft bitcoin de potentie om te zakken richting 7.060 euro.

Van weerstand naar ondersteuning

Een oude weerstandszone lijkt nu een ondersteuning te zijn. Een paar weken terug bood de zone van 8.000 euro een weerstand. De waarde van 8.000 euro werd overstegen op 30 mei, daarna zakte de waarde naar beneden.

Afgelopen zondag veranderde dit, toen bitcoin de waarde van 8.000 oversteeg. De weerstand werd toen juist een ondersteuning. Dat ziet u op de grafiek hieronder aan de rode balk.

Koers bitcoin vindt steun op Moving Average

Op een ander gebied lijkt de bitcoin koers ook ondersteuning te vinden. Dat ziet u op onderstaande grafiek terug.

U kijkt naar de Moving Average (MA). De MA is de groene lijn onder de koers van bitcoin. Deze lijn beschrijft het gemiddelde van de afgelopen tweehonderd tijdseenheden. In dit geval gaat het om tijdseenheden van vier uur.

Deze lijn geeft al een hele tijd een sterke ondersteuning. Even zakte de koers van bitcoin onder deze lijn, maar dat duurde niet lang. Ook nu lijkt het erop dat er ondersteuning is gevonden. Bitcoin steeg naar een top van 8.450 euro.

Wat gaat de bitcoin koers doen?

We kijken nu naar de lange termijn voor deze vraag. Of in andere woorden: de waarde van bitcoin van eind 2017 tot en met heden.

Wat dan opvalt, is dat we ons op een interessant gebied bevinden. Dit gebied hebben we op de grafiek hieronder aangegeven met de oranje lijn. De koers van bitcoin bevindt zich rond deze waarde, de oude top van mei 2018. Iets daarboven? De magische grens van 10.000 dollar, veelbesproken op het internet.

Waar gaan we nu heen? We moeten wel objectief blijven, daarom kijken we zowel naar een bullish (positief) als bearish (negatief) scenario.

Bullish
In dit scenario stijgt de bitcoin koers verder naar de volgende weerstand (rode balk). Deze ligt tussen de 9.250 euro en de 9.400 euro. Ook dit is een belangrijke zone. Het was de top van begin maart 2018.

Maar eerst zal bitcoin de grens van 10.000 dollar (8.930 euro) moeten overstijgen. Dit klinkt eenvoudig, maar het is goed mogelijk dat dit een sterke psychologische grens is voor veel handelaren. Dit niveau is dus ook belangrijk om rekening mee te houden in het bullish scenario.

Bearish
Maar daalt bitcoin? Dan vindt de koers ondersteuning tussen de 6.700 euro en de 6.900 euro. Dit is de zone die de bitcoin koers de afgelopen weken opzocht bij een daling.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin