koers bitcoin

Bitcoin koers analyse: in september een uitbraak van bitcoin?

Voor velen zit de vakantie er inmiddels op, de gevarendriehoek hoeft niet meer gebruikt te worden. Of toch wel? In deze analyse kijken we wederom naar een driehoekpatroon in de bitcoin koers.

Geen zin om te lezen? Geen probleem, Axel legt het je in no-time uit:

We blijven er maar op terugkomen

Daar is hij weer: de bekende driehoek. Mocht je eerdere analyses van ons hebben gelezen, dan herken je hem misschien wel. De koers van bitcoin beweegt zich nu tussen twee trendlijnen die naar elkaar toe bewegen. En op die manier vormt zich dus een symmetrische driehoek.

De koers zit dan ook al een aantal maanden vast in deze driehoek. Breekt de koers aan de boven- of aan de onderkant uit? Dat blijft voorlopig de vraag. Waarschijnlijk moeten we wachten tot september voor het antwoord, nog even geduld dus!

Koersbewegingen kunnen ook verklaard worden door nieuws. Zo valt het einde van de driehoek samen met de lancering van Bakkt op 23 september. Gaat Bakkt dan eindelijk live? Dan bestaat de kans dat de koers aan de bovenkant uitbreekt.

Maar ook ontwikkelingen buiten bitcoin hebben invloed op de koers. Eerder schreven we al over de FED die de rente gaat verlagen. Ook de ECB kan dit zomaar doen, waarschijnlijk in september. Een negatieve rente is dan zelfs mogelijk, waardoor het goedkoper wordt om geld te lenen. Volgens belegger Tom Lee heeft dat een positieve invloed op investeringen in bitcoin.

Nog steeds ondersteuning

De bitcoin koers mag dan sinds de laatste top van 6 augustus flink gedaald zijn, er is nog steeds genoeg hoop op herstel. Op verschillende manieren vindt de koers ondersteuning. We beginnen met de 100-dagen Moving Average, of afgekort 100-MA.

De 100-MA is het voortschrijdend gemiddelde van de afgelopen honderd dagen. Deze lijn kan je ook zien als een dynamische trendlijn. Op de grafiek hieronder is de 100-MA afgebeeld met de paarse lijn. Nadat de koers de lijn gisteren heeft opgezocht is de waarde van bitcoin weer aan het stijgen.

Ook op een ander vlak vindt de prijs van bitcoin ondersteuning. Op de grafiek hieronder hebben we een oranje trendlijn getekend. Midden mei diende deze lijn nog als een weerstand, maar sinds bitcoin er in juni uit is gebroken is de lijn een ondersteuning geworden.

De combinatie van de 100-MA en de trendlijn geeft hoop voor de korte termijn; blijft bitcoin de komende dagen stijgen?

Ook Fibonacci geeft hoop

Ten slotte halen we nog één indicator van stal die je misschien nog wel kent: de reeks van Fibonacci. Leonardo Fibonacci was een Italiaanse wiskundige die rond 1200 een simpele reeks getallen ontdekte.

Met die getallen kan je natuurlijke proporties beschrijven. En die getallen hebben heel veel toepassingen: denk bijvoorbeeld aan fotografie of schilderkunst. Of aan de pukkel op de neus van je schoonmoeder. Maar ook in de technische analyse worden deze getallen vaak gebruikt, om steun en weerstand te bepalen.

In de grafiek hebben we de reeks van Fibonacci gelegd over de bodem midden december 2018 tot aan de top van 2019 eind juni. De koers vindt nu ondersteuning op de onderkant van de gele zone. De waarde op die onderkant ligt op ongeveer 8.600 euro.

Het lijkt erop dat we nu weer op weg zijn naar de bovenkant van de gele zone (of naar de onderkant van de rode zone, net hoe je het bekijkt). Dat niveau ligt op 9.972 euro.

Nog even afwachten!

De koers van bitcoin beweegt zich in een steeds nauwere marge, en waarschijnlijk kunnen we dus pas in september een uitbraak verwachten. Voorlopig is het dus nog even afwachten op een grote koersbeweging. De ondersteuning op de MA, de oranje trendlijn en op het Fibonacci-niveau geven in ieder geval hoop voor een stijging van de koers op korte termijn.

Houd ook het fundamenteel nieuws in de gaten, want de definitieve lancering van Bakkt op 23 september kan zorgen voor een koersstijging. Maar ook nieuws buiten bitcoin kan van invloed zijn. Denk bijvoorbeeld aan de recente renteverlaging van de FED.

Spannende tijden dus! Op korte termijn kunnen we niet veel bijzonders verwachten, maar over een paar weken kan bitcoin zomaar een grote koersbeweging maken.

Win een Ledger Nano S

En wil jij kans maken op een Ledger Nano S hardware wallet? Voorspel dan de koers, en wie weet ben jij de gelukkige winnaar! Dit zijn de spelregels:

  • Raad de bitcoin (BTC) koers van dinsdag 27 augustus om 12:00 uur.
  • Het gaat om de bitcoin koers in euro op de homepage van BTC Direct.
  • Reageer in de comments van de YouTube video of onder dit artikel om mee te doen.
  • Bewerkte reacties worden niet meegenomen.

Reageer voor vrijdag 23 augustus, om 17:00 uur.

Delen:

Frank is taaltechnisch ijzersterk. Ook maakt hij de moeilijkste onderwerpen begrijpelijk. Kan je alles vertellen over veilig opslaan van cryptocurrency en wallets. Houdt zich ook bezig met social media.

Bezoek mijn Linkedin