koers bitcoin

Bitcoin koers analyse: Bitcoin prijs loopt op

De koers van bitcoin loopt nu snel op. Is dit het begin van de nieuwe bull run? Ok, misschien gaat dat een beetje te ver maar er zit nieuw leven in de bitcoin koers. En wat gaat er nu gebeuren? Misschien een belangrijkere vraag is wat heeft deze koersstijging veroorzaakt? Natuurlijk kun je dat weer hier lezen.


Wat gaat de bitcoin koers doen?

De koers is aardig gestegen de afgelopen paar dagen. Maar gaan we deze prijs vasthouden? Nu gaan we beginnen met de twee mogelijke scenario’s. Deze kun je ook terugzien in de grafiek.

Bullish scenario

Er heerst nu een enthousiasme over bitcoin. Dat is ook te zien aan de MACD indicator in de grafiek. Maar blijft iedereen zo enthousiast of wordt het weer negatief? Als het enthousiasme blijft dan kunnen we wel eens uit de trendlijn komen. Wellicht zelfs uit de lange trendlijn die al sinds 2018 van toepassing is (groene lijn). Het niveau hiervoor ligt op de 3.800 euro.

Bearish scenario

De prijs van bitcoin zit nog steeds tussen 2 trendlijnen. Kan bitcoin niet het enthousiasme vast houden en gaat de koers naar beneden dan testen we de onderkant van de trendlijnen. De prijs van de onderste trendlijn ligt hier op ongeveer 3.000 euro.

We hadden gelijk!

We hebben vorige week het gehad over de term Bull Flag. De koers van bitcoin ging in een soort vlag omhoog. En als de koers beweegt uit de bull flag dan gaat de waarde meestal net zo omhoog als de paal van de vlag. En dit hebben we ook waarheid zien worden. De koers ging uit de vlag en ging zelfs tegen de weerstand aan van 3.450 en 3.500 euro.

 

Bitcoin ondervind nu weerstand

Kunnen we nu relaxen en rustig naar de koers kijken? Dat kun je bij cryptocurrency moeilijk voorspellen. We mogelijke scenario’s hebben we hierboven al uitgelegd. Nu kunnen we alleen nog kijken wat er verder nog opvalt. Het lijkt alsof bitcoin ook even moet relaxen de koers zit namelijk tegen een weerstand aan en die is al sinds eind vorig jaar actief.

Maar wat wel opvallend is is dat de RSI indicator zich beide weer op overbought bevindt sinds juli 2018. En een RSI boven de 70 kan een indicator zijn dat de koers weer gaat dalen. Gaat dat ook echt gebeuren? We gaan het in de toekomst zien.


Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin