koers bitcoin

Bitcoin koers analyse: 26 procent winst in april

In deze technische analyse kijkt Bitcoin België terug naar afgelopen maand. April kenmerkt zich door een mooie up, maar ook een kleine down. Maar een technische analyse is niet compleet zonder ook de toekomst in acht te nemen.

Alle gebruikte voorbeelden en afbeeldingen zijn van 30 april 2019. Wilt u de actuele koers volgen? Bekijk dan de vernieuwde koerspagina van BTC Direct. Op deze pagina vindt u de volledige geschiedenis van de bitcoinkoers, maar ook handige tools om uw return on investment te bekijken.

bekijk actuele koers

26 procent winst in april

In de grafiek hieronder is een duidelijke neerwaartse trend zichtbaar. Deze trend begon op het hoogtepunt van de koers, eind 2017. De koers is niet één keer uit deze trend gebroken, tot begin april. De koers bewoog ineens flink omhoog.

Is dit het einde van de bearmarkt? Zo ver durven wij nog niet te gaan, maar de tekens zijn positief.

In april liep bitcoin meerdere malen tegen een sterke resistance zone aan. Dat is die dikke balk in de grafiek. Eigenlijk is deze zone in het verleden voornamelijk een support zone gebleken, waar de koers pas in november 2018 doorheen brak.

Al met al was april een goede maand voor iedereen die de afgelopen maanden bitcoin heeft gekocht. De waarde nam vanaf 1 april namelijk met 26 procent toe.

De grens van 5000 dollar

In onderstaande grafiek zoomen we nog verder in op april. De prijzen zijn in dollars omdat we in deze alinea ingaan op de 5000 dollar-grens. Na de uitbraak van begin april heeft de koers meerdere malen deze grens getest. Dat zijn die groene pijltjes. Vorige week werd bekend dat Bitfinex en Tether worden aangeklaagd vanwege het missen van maar liefst 850 miljoen dollar.

Dit fundamentele nieuws had direct invloed op de koers. Die zakte namelijk enkele procenten, maar zelfs dit nieuws kon er niet voor zorgen dat de koers onder de 5000 dollar uitkwam.

De zone van 5000 dollar mag dan ook met recht een sterke psychologische grens genoemd worden.

Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers?

Leuk al die dollars, maar in België betalen en leven we met euro’s. Daarom zijn ons bullish en bearish scenario in euro’s. We beginnen met het positieve, bullish scenario.

  • Bullish (BTCEUR), de koers probeert nu door de resistance zone te breken, dat is die dunne balk hieronder. Mocht dat lukken, dan komen we een oude trendlijn tegen. Die zal vermoedelijk zo rond 6000 euro liggen, en is een mooi koersdoel.

  • Bearish (BTCEUR), mocht de koers terugvallen en door de gele trendlijn breken, dan is er een duidelijk doel. De koers zou zomaar richting de oude resistance zone kunnen gaan. Deze vormt dan een support zone, samen met de 200 daily MA, en zal tussen de 3800 en 4000 euro liggen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin