Bitcoin knalt door de 2000 dollar heen

De digitale valuta bitcoin is deze week door de $2.000,00 heen gegaan, een nieuw record voor de munt die nog geen decennia bestaat. Op moment van schrijven is de prijs van één bitcoin in euro’s rond de €1.850,00. Niet verkeerd want de munt stond op 1 januari 2016 nog rond de €400,00.

De digitale valuta lijkt steeds meer aandacht te krijgen van beleggers en investeerders. In landen als Venezuela doet de munt het ook goed omdat daar politieke of economische onrust heerst. De bitcoin wordt gezien als het waarde vaste middel naast traditionelere beleggingen als goud en zilver. Andere digitale valuta als ether en litecoin doen het de laatste weken ook erg goed.

Beginnen met bitcoin

Om bitcoins te ontvangen of te versturen heb je een zogenaamde bitcoin wallet nodig. In een bitcoin wallet bevinden zich meerdere bitcoin adressen. Een bitcoin adres kun je vergelijken met een zichtrekening maar in een bitcoin wallet kun je zoveel adressen aanmaken als je wilt. Vervolgens maakt je een account aan bij een bitcoin broker en koop je jouw eerste bitcoins.

[btcdirect]

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin