Bitcoin is niet nuttig, zegt Ex-Federal Reserve voorzitter Janet Yellen

Bitcoin is zeker geen oppotmiddel volgens Janet Yellen de voormalige Amerikaanse Federal Reserve voorzitter. De term oppotmiddel (koopkracht reserve) of in het Engels: store of value), verwijst naar een van de functies van geld. Het wordt gebruikt om koopkracht van het heden naar de toekomst over te hevelen.

Tijdens een interview op het Canada FinTech Forum in Montreal gaf Yellen aan erg sceptisch te zijn over Bitcoin. Vorig jaar kreeg de voorzitter al bekendheid in de cryptocurrency gemeenschap door het “Buy Bitcoin” bord. Tijdens een vergadering van het House Financial Services Committee werd er achter haar een bord omhoog gehouden met “buy bitcoin.

Ze zegt over bitcoin:

“Als iets een bruikbare munteenheid moet zijn dan moet het een stabiele bron van waarde hebben. Bitcoin is allesbehalve stabiel. Daarnaast wordt het niet voor veel transacties gebruikt en het is geen efficiënt middel om betalingen te verwerken. Het is erg traag in het afhandelen van betalingen. Het heeft moeite met efficiëntie  vanwege de zeer gedecentraliseerde aard. “

De CEO van Yoshua Portal, Francis Pouliot was aanwezig tijdens de speech van Yellen en was een van de eersten die haar woorden op sociale media bekritiseerde. Hij gaf aan dat dit de eerste Bitcoin FUD was gedaan door iemand die niks met Bitcoin te maken heeft, en dat met dank aan de FED. Tijdens een persconferentie in december vorig jaar noemde Yellen Bitcoin ook al ‘zeer speculatief’ en ‘geen stabiele bron van waarde’.  Ze merkte ook op dat de Fed het digitaal uitgeven van de dollar niet ‘serieus overweegt’.Yellen’s toespraak van maandag laat niet alleen haar eigen visie zien over crypto, maar ook die van econoom Nouriel Roubini. Hij is een uitgesproken cryptocurrency criticus die voorspelt dat het hele ecosysteem niet werkt. De opmerkingen van Roubini zijn al eerder in twijfel getrokken, door zijn gebrek aan kennis van gedecentraliseerde cryptocurrency geeft hij net als Yellen verkeerd commentaar.

“Ik kan een bubbel zien als er een is, en voor mij is deze hele ruimte de moeder en de vader van alle financiële bubbels en nu zal het gaan barsten”, vertelde Roubini aan Cointelegraph tijdens een presentatie op BlockShow Americas in augustus.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin