Een bitcoin is meer dan 3800 euro waard

De waarde van de digitale cryptovaluta bitcoin zit in de lucht, op moment van schrijven is één bitcoin maar liefst € 3.800,00 waard. De afgelopen 24 uur steeg de bitcoin met +4,62% in waarde. Hieronder een live weergave van de huidige bitcoin koers in euro van de afgelopen dag. De prijs van bitcoin wordt bepaald door verschillende factoren zoals het nieuws en vraag en aanbod op de verschillende exchanges. Je kunt hier direct bitcoins kopen. Als je in bitcoin of andere cryptovaluta wilt investeren is het belangrijk dat je deze veilig opslaat, een zogenaamde hardware wallet kan je daarmee helpen.

Beginnen met bitcoin

Om bitcoins te ontvangen of te versturen heb je een zogenaamde bitcoin wallet nodig. In een bitcoin wallet bevinden zich meerdere bitcoin adressen. Een bitcoin adres kun je vergelijken met een zichtrekening maar in een bitcoin wallet kun je zoveel adressen aanmaken als je wilt. We hebben deze handleiding geschreven voor het aanmaken van een bitcoin wallet.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin