Bitcoin mengt zich ook in vechtsport

Onlangs is Karate.com een professionele gevechtscompetitie gestart. De nieuwe competitie is bedoeld als platform waar vechters van over de hele wereld hun vechtkunsten kunnen demonstreren. Een opvallend detail is het gigantische bitcoinsymbool in het midden van de ring staat.

Vechtsporten (martial arts) als karate zijn erg populair, en deze activiteiten worden al geruime tijd goed bezocht. De groep die verantwoordelijk is voor het Bitcointeken heet Bitproj.org, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het verhogen van de bekendheid van Bitcoin. Bitproj heeft de competitie Karate Combat gesponsord en daardoor heeft de arena een bitcoinsymbool in het midden van de vechtring.

De Karate Combat competitie is recentelijk opgenomen in het tijdschrift Sports Illustrated. Ook in deze spread is het symbool in de ring duidelijk zichtbaar. Karate Combat CEO, Michael DePietro, legt uit dat Karate erg populair is in bijvoorbeeld de VS en dat ongeveer 50 miljoen Amerikanen op een bepaald moment in hun leven aan Karate deelgenomen hebben.

Bitproj gelooft in de aantrekkingskracht van de nieuwe Karate onderneming. Een innovatief technologisch symbool kan het publiek verleiden om naar bitcoin te vragen of tijdens wedstrijden over het onderwerp te praten. Karate Combat’s league heeft 100 vechters uit 30 verschillende staten en het team zal ook verschijnen in de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Bitcoin-voorstanders zullen blij zijn om het helderwitte symbool in het midden van de ring te zien. In deze twee video’s van het Karate Combat: Genesis’ evenement is het bitcoinsymbool goed te zien.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin