Bitcoin Hashrate op hoogste niveau ooit ondanks marktcorrecties

De hashrate van Bitcoin (BTC) blijft stijgen, volgens de gegevens van Blockchain.info. De voortdurende groei van de hashrate de afgelopen maanden duidt op een constant toenemende interesse van de miners. Ondanks dat Bitcoin de $ 10.000 prijs nog niet doorbroken heeft en na de markt crash in februari.

Nadat de BTC in december vorig jaar $ 20.000 bereikte, begon de markt te dalen in het nieuwe jaar, waarbij BTC in februari uitkwam op de $ 6000. De markt is inmiddels iets hersteld, bitcoin is momenteel ongeveer $ 9.144 waard en drie procent gestegen over een periode van 24 uur. Momenteel ligt de prijs nog steeds meer dan 50 procent onder het hoogste punt ooit bereikt in december.

De stijgende hashrate – voor het laatst geregistreerd op 2 mei als 31.590 PH / sec – betekent dat nieuwe miners continu bezig zijn met het minen van Bitcoin, ondanks de marktfluctuaties. Dit veroorzaakt een constant toenemende concurrentie tussen de miners en resulteert in een verbeterde beveiliging van het netwerk.

Medio maart meldde Tom Lee van Fundstrat dat Bitcoin mining minder winstgevend zou zijn – en daarom minder populair – in tijden van een dalende markt. Een voorspelling die niet lijkt te kloppen door de nog hoge hashrate.

Bitcoin Cash (BCH), aan de andere kant, ervaart momenteel een stagnerende hashrate. BCH is een hardfork van de Bitcoin blockchain en zou een sneller en goedkoper alternatief zijn. Dit omdat BCH een grotere blokgrootte heeft. In februari waren de transactiekosten van BTC echter zelfs lager dan die van BCH.

Afgelopen augustus daalde het hashrate netwerk van Bitcoin (BTC) met 50 procent, van 8.000 naar 4.000 petahash per seconde in een periode van vier dagen, een daling toegeschreven aan de aantrekkingskracht van hogere block reward voor BCH miners.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin