Er wordt opnieuw veel gezocht naar Bitcoin

Gisteren was het voor veel cryptohandelaren feest. De prijs van bitcoin steeg in nog geen uur tijd met bijna duizend euro. De stijging was niet alleen door de cryptomarkt onopgemerkt gebleven. Uit data van Google Trends blijkt dat de wereldwijde interesse in bitcoin deze week ook is toegenomen. Laten we eens gaan kijken naar de cijfers van deze week.

Deze week: bitcoin populairder op Google

In de grafiek hieronder zie je dat het aantal zoekopdrachten voor bitcoin in Google wereldwijd is toegenomen. Vooral op 2 april ging het snel. Dat is ook niet vreemd, de koers is toen enorm gestegen. Maar ook vandaag blijft de interesse in bitcoin als zoekopdracht onverminderd hoog.

Opvallende landen in de top

Waar wordt veel gezocht naar bitcoin? Google biedt daar ook data voor. We zien dat er vooral in Nigeria en Zuid-Afrika naar bitcoin wordt gezocht. En ook onze noorderburen doen het goed: Nederland staat op de derde plek wat betreft zoekopdrachten naar bitcoin:

In de gehele historie nog steeds weinig interesse

‘When in doubt, zoom out’, zegt men ook wel eens. Als we alleen naar de lange termijn kijken, dan heeft bitcoin nog een lange weg te gaan. Op de grafiek hieronder ziet u de interesse naar ‘bitcoin’ van de afgelopen vijf jaren. Wat valt dan op?

  • Van april tot juni 2017 was er een korte piek in de interesse in bitcoin. In die periode bereikte de koers van bitcoin voor het eerst een waarde van meer dan 2.000 euro.
  • Eind 2017 bereikte bitcoin het absolute hoopgtepunt: ruim 16.000 euro. Dit zien we dan ook terug in de interesse in bitcoin.
  • Ook in november 2018 leefde de interesse kort op. Maar niet om een positieve reden: in tien dagen tijd zakte de bitcoin koers van 5.500 euro naar 3.000 euro.
  • De interesse naar bitcoin nu staat weer ongeveer op het niveau van de eerste helft van 2017, net voor de enorme stijging van de bitcoin koers.

Kijken we naar de lange termijn, dan is het nog te vroeg om een conclusie te trekken. Stijgt de koers verder? Dan kunnen we verwachten dat de interesse in bitcoin ook mee gaat stijgen. We houden het in ieder geval voor u in de gaten!

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin