Bitcoin geldautomaten in het Nederlandse Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg zijn er sinds een tijdje twee bitcoin geldautomaten te vinden, zogenaamde “bitcoin ATM’s”. Bitcoin ATM’s zijn geldautomaten waarmee je euro’s kunt inwisselen voor bitcoins en vice versa. Je laat de geldautomaat weten hoeveel bitcoins je wilt aanschaffen en de geldautomaat zorgt voor de rest. Er zijn twee verschillende Bitcoin ATM’s namelijk in de Nederlandse provincie. Beide liggen dicht bij de Vlaamse plaatsen Luik en Hasselt.

De eerste bitcoin ATM is te vinden in de stad Brunssum. Bij deze ATM is het mogelijk om zowel bitcoins te kopen als verkopen. De ATM is te vinden in het kantoor van Bitcoins4me. De tweede ATM, de zogenaamde “Bitcoin ATM B2ME lite” is te vinden in de provincie hoofdstad Maastricht bij autobedrijf Jorissen auto’s. Bij deze ATM is het alleen mogelijk om bitcoins te kopen. Er komt ook een derde ATM aan, deze zal worden geplaatst in Hoofddorp, provincie Noord-Holland.

Voor de exacte locatie van de bitcoin geldautomaten kun je hier terecht.

Eigen bitcoin wallet nodig

Voordat je afreist naar een van de bitcoin ATM’s is het wel belangrijk dat je beschikt over een eigen bitcoin wallet. Om bitcoins te ontvangen of te versturen heb je een bitcoin wallet nodig. In een bitcoin wallet bevinden zich meerdere bitcoin adressen. Een bitcoin adres kun je vergelijken met een zichtrekening maar in een bitcoin wallet kun je zoveel adressen aanmaken als je wilt. Een mooie simpele en snelle bitcoin wallet voor je GSM is de Copay wallet van het Amerikaanse bedrijf BitPay. Copay is zowel beschikbaar voor Android als iOS en is gratis te downloaden vanuit de app store’s.

Als ondernemer kun je overigens ook een bitcoin ATM laten plaatsen, bijvoorbeeld om extra klanten te trekken. Hierover kun je op deze pagina meer informatie vinden.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin