Bitcoin exchanges Bitfinex en Coinbase gaan SegWit toevoegen

De cryptocurrency-exchanges Bitfinex en Coinbase hebben aangekondigd dat de Segregated Witness (SegWit) gaan toevoegen op hun platformen. De twee partijen zijn immens grote spelers in de cryptocurrency-markt.

Bitfinex verklaarde: “The SegWit implementation means Bitfinex users can benefit from lower BTC withdrawal fees (approximately 15 percent) and improved processing times on transactions across the Bitcoin network.” De exchange maakte wel duidelijk dat de ondersteuning voor bitcoin-stortingen en opnames met pay-to-script-hash (P2SH) SegWit-adressen de enige waren die tot nu toe gepland waren voor bitcoin en niet van toepassing zijn op bitcoin cash (BCH).

Coinbase, aan de andere kant, tweette dat het testen voor SegWit voor Bitcoin was voltooid. De lancering wordt gefaseerd uitgevoerd met het doel om ‘medio volgende week een 100% lancering voor alle klanten te realiseren’. Coinbase bevestigde zijn plan voor een Segwit-implementatie van 2018 op 15 december 2017.

Redenen voor de ondersteuning van het gebruik van SegWit-adressen zijn simpel. Vóór de activering van de soft fork met Segregated Witness in augustus 2017 waren er zorgen over de schaalbaarheid en maakbaarheid van Bitcoin vanwege de maximale grootte van de blokken en een mogelijke manipulatie van de transactie-ID. Deze zorgen waren jarenlang een bron van discussie geweest totdat de “soft fork” toestemming gaf voor protocol-upgrades voor de software.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin