Bitcoin exchange Huobi opent eerste Russische vestiging

Crypto exchange Huobi kondigde afgelopen donderdag tijdens de Blockchain Life Conference in Sint Petersburg aan een nieuw filiaal te openen in Rusland.

Huobi is opgericht in China in 2013 en is inmiddels uitgegroeid tot de op twee na grootste exchange ter wereld. Het bedrijf heeft al vestigingen in Hong Kong, Korea, Japan en de Verenigde staten en kan nu dus ook Rusland toevoegen aan het lijstje.

De Russische vestiging heet Huobi Russia en is opgericht in samenwerking met het Digital Transformation Center van de Russian Development Bank (VEB). Frappant detail is dat deze bank eigendom is van de staat. Het Digital Transformation Center is door de VEB opgericht om blockchain en andere crypto gerelateerde technologieën te promoten.

In september van dit jaar sloot Huobi zich aan bij het Russische VEB Innovatiefonds en werd het bedrijf lid van het Digital Transformation Center. Huobi deelt hier haar kennis en ervaring omtrent crypto regelgeving.

Andrei Grachev, CEO van Huobi Russia, geeft aan dat de crypto-handel in Rusland stijgt. Zo geeft hij aan dat het handelsvolume op één dag meer dan 20 miljoen dollar bedraagt ongeacht de huidige bearmarkt.

Het bedrijf wil met Huobi Russia een veilig, stabiel en vooral gebruiksvriendelijk platform bieden aan Russische gebruikers. Een Russisch support team zal 24 uur per dag beschikbaar zijn om vragen van klanten te beantwoorden.

Hiernaast is Huobi Russia ook bezig met een educatieprogramma. Studenten krijgen les over cryptocurrency, cryptocurrency management en distributed ledger technologie. Voor het programma werkt Huobi samen met de top tien Russische universiteiten en verscheidene andere organisaties. Plekhanov University of Economics, Ruslands oudste business school en het prestigieuze Moscow State Institute of International Relations hebben al aangegeven onderdeel te zijn van de samenwerking.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin