Bitcoin exchange Coinzoom krijgt licentie

Vanaf nu staat de Australische bitcoin exchange Coinzoom officieel geregistreerd als een digitale valuta exchange. Dat maakte het bedrijf bekend op 3 december. De Australische financiële waakhond Austrac heeft de licentie verleent. Coinzoom zal een fiat-to-crypto platform bieden die verschillende soorten coins ondersteunt zoals bijvoorbeeld bitcoin, bitcoin cash en ripple.

Coinzoom
Coinzoom CEO, Todd Crosland, geeft aan dat het platform live gaat in het eerste kwartaal van 2019. De exchange zal dan voldoen aan zowel de Australische wetgeving als die van de Verenigde Staten. De vestiging in de Verenigde Staten geeft aan dat het platform geschikt is voor zowel lokale als internationale investeerders. Coinzoom wil haar users een zo makkelijk mogelijke gebruikerservaring bieden. Users kunnen credit cards, bankrekeningen en crypto wallets koppelen. Hiernaast maakt het Coinzoom gebruik van patroonherkenning, is er een beloningssysteem opgezet en zijn er sociale handelsmogelijkheden.

Australië als cryptocurrency Hub
Dat Australië een licentie verleent komt niet geheel als een verrassing. Het land is al langer bezig om van Australië een ware cryptocurrency hub te maken. Zo onthulde Travelbybit, een in Brisbane gevestigde startup, afgelopen september dat het bedrijf staatsfinanciering heeft ontvangen om Brisbane in een Crypto-hub te kunnen omtoveren. Travelbybit geeft aan dat ze het geld gaan inzetten voor het ontwikkelen van nieuwe technologie. Met deze nieuwe technologie kunnen bezoekers van de stad betalen voor reiskosten in bijvoorbeeld bitcoin of bitcoin cash.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin