Bitcoin en ethereum stijgen in waarde

De twee grootste cryptocurrencies, de bitcoin en de ether zijn de afgelopen 24 uur weer flink in waarde gestegen. De afgelopen dagen dook de bitcoin onder de € 2.000 en de ether onder de € 200. Als we naar het handelsvolume van de munten kijken is vooral opvallend dat de ethereum bijna een handelsvolume heeft van 3 miljard.

Kunnen cryptocurrencies hun waarde verliezen?

Dat kan. De geschiedenis is bezaaid met munten die niet meer gebruikt worden. Voorbeelden zijn de Duitse Mark of meer recent de Zimbabwaanse dollar. Het verdwijnen van deze munten komt in beide gevallen door extreme hyperinflatie die bij de meeste cryptocurrencies niet kan optreden. Andere redenen zijn technische problemen, concurrentie van andere munten, politieke problemen, etc. Als vuistregel kan men stellen dat geen enkele munt absoluut vrij is van technische fouten of moeilijke tijden. Bitcoin heeft een jarenlange bewezen reputatie sinds de oprichting en er is een groot groeipotentieel voor munten als bitcoin en ether. Niemand kan echter de toekomst voorspellen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin