Bitcoin doorbreekt magische grens van 10.000 euro

Cryptocurrency bitcoin heeft de magische grens van 10.000 euro doorbroken. Vorige week werd deze grens in dollars al bereikt maar nu doet de digitale valuta het in euro’s nog stilletjes over. Op moment van schrijven is één bitcoin maar liefst 10.800 euro waard. Niet slecht voor een asset die begin 2016 nog een waarde van 600 euro noteerde.

Veel ‘early adopters’ van bitcoin lijken ook terug te keren naar de digitale valuta, zo is er een Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7500 bitcoins weggooide, hij wil nu de plaatselijke vuilnisbelt afgraven en de bitcoins terugvinden.

Achtergrond

Bitcoin is uitgevonden in 2008 met de publicatie van de white paper: “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, geschreven onder de alias van Satoshi Nakamoto. De bedenker verliet het project en heeft zijn identiteit nooit prijsgegeven. Nakamoto wist meerdere concepten en technologieën te combineren en creëerde een volledig gedecentraliseerd elektronisch geldsysteem. De belangrijkste vernieuwing was het gebruik van een gedistribueerd berekeningssysteem (het ‘Proof-of-Work’-algoritme) waarmee Nakamoto het zogenaamde double-spending probleem oploste.

[btcdirect]

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin