Bitcoin daling en de invloed van China.

De Bitcoin koers lijkt wederom flink te dalen, nadat er opnieuw slecht nieuws is doorgesijpeld uit China. Dit nieuws leert ons nogmaals hoe groot de invloed van China wel is geweest sedert de opmars begin november 2013. Wat er gisteren en vandaag is gebeurd, is geen reactie op het nieuws van 8 december maar omdat er nieuwe feiten aan het licht zijn gekomen.

Voorafgaand.

Het voorafgaande verhaal is kort samen te vatten: Bitcoin wisselbeurzen in China zijn toegelaten, maar banken inclusief betaalbedrijven mogen zich niet direct of indirect inlaten met Bitcoin transacties. Particulieren mogen nog wel bitcoins bezitten, maar op eigen risico. Dit resulteerde in een eerste koersdaling die meer was dan louter een grote fluctuatie zoals we eigenlijk gewoon zijn met bitcoins.

Wat is er veranderd?

BTC China, het grootste wisselbureau in China, kreeg problemen met het betalingsbedrijf waarmee zij samenwerken zodat men stortingen kan verrichten naar het wisselbureau toe. Vanaf heden kan het betalingsbedrijf niet meer toestaan dat er betalingen aan BTC China gebeuren. Chinezen kunnen echter wel nog uitbetalingen vragen vanaf het wisselbureau en zijn hun geld dus niet kwijt. Het logische gevolg is nu natuurlijk dat iedereen zijn Bitcoins gaat verzilveren in fiat en hun accounts bij het wisselbureau leeghalen en alle bitcoins verkopen.

CoinDesk Bitcoin Price

BTC China accepteert dus niet langer stortingen in yuan, Bitcoins storten, omzetten en laten uitbetalen kan wel nog. Het ligt nu dus aan de wisselbeurs om alternatieve oplossingen te zoeken om valuta om te zetten in bitcoins, en daar zijn ze al mee bezig. Hoe lang het zal duren is nog niet bekend en meer informatie werd er nog niet gedeeld. Wat wel vaststaat is dat het nog een tijdje zal duren voor er een oplossing uit de bus zal komen. Wie nu nog bitcoins wilt kopen, kan misschien nog even wachten tot er meer informatie bekend is. Sowieso hebben alle betaalbedrijven nog tijd tot het Chinese nieuwjaar (dit is eind januari 2014) om er voor te zorgen dat ze op geen enkele manier meer betrokken zijn met bitcoins. In die tijd mogen we dus nog meerdere schommelingen verwachten.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin