Startup biedt Bitcoin coldstorage in DNA aan

Mensen bekend met bitcoin weten dat wie de private keys en woorden in bezit heeft ook controle heeft over de bitcoins. Aangezien cryptocurrency steeds meer een onderdeel wordt van het dagelijks leven en er steeds meer investeringen gedaan worden is het belangrijk ze goed op te slaan. Daarom zoeken crypto enthousiastelingen steeds vaker naar unieke, veilige manieren om de toegang tot hun digitale valuta te bewaren. De startup Carverr beweert wachtwoorden en private keys te bewaren in een microbuisje van deoxyribonucleïnezuur (DNA).

Sommige mensen bewaren bitcoins op harde schijven en andere op papier zo nodig bijvoorbeeld gescheiden op twee locaties. Nog anderen maken gebruik van complexe wallets maar aangezien cryptocurrency een grotere betekenis krijgt is de toegang tot de coins van het allergrootste belang. Het idee van Carverr om gebruik te maken van op DNA gebaseerde coldstorage voor digitale valuta’s is echter nieuw. Volgens de startup is het systeem de veiligste methode voor coldstorage op de planeet, ontwikkeld door een groep ervaren vermogensbeheerders en biotechnologen. “We geloven dat het idee uniek is en er is geen extra software, updates of internetverbinding nodig “ volgens de website.

Cold storage is een manier om je cryptocurrency apart te houden van een hot wallet die verbonden is met internet. Dit is veiliger maar niet geheel onfeilbaar en het heeft ook zijn eigen uitdagingen. Toch is cold storage  de meest gebruikte methode voor beveiligings liefhebbers. Carverr legt uit dat omdat DNA offline is, het beschermd is tegen hackers en omdat je code in een streng DNA zit kan het nooit verouderd raken.

Zelfs het opslaan van de digitale gegevens op offline servers in bijvoorbeeld een berg betekent dat op een gegeven moment die servers verouderd zijn en updates vereisen. Carverr’s DNA systeem is een oplossing die ervoor zorgt dat er nooit een update nodig is.

Maar deze methode is zeker niet zonder risico want klanten beginnen hun DNA opslag reis met het gevaarlijkst mogelijke scenario. Het sturen van ‘toegangscodes, wachtwoordzinnen of privésleutel’ naar het bedrijf. “Dit gebeurt via een versleutelde berichtenservice in Zwitserland. U hoeft ons niet te vertellen waarvoor uw wachtwoord is, ” merkt Carverr op. We verifiëren de context van uw wachtwoord niet, we converteren alleen de code die u ons verstrekt in DNA. Zodra de reageerbuis klaar is zal Carverr deze terugsturen of je kunt ervoor kiezen om Carverr het te laten bewaren. Momenteel zijn de gegevens het meest geschikt voor opslag in een vriezer (4 ° C), maar ze zijn bezig om een stabiele versie te ontwikkelen.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin