Bitcoin browser Brave

Een webbrowser waar bitcoin standaard in is verwerkt, dat is de nieuwe webbrowser Brave. Ontwikkeld door voormalig Mozilla CEO Brendan Eich en verder bouwend op de Chromium technologie is Brave een webbrowser die het internet wilt veranderen.

Eich schreef eerder op zijn blog dat het internet ‘gebroken’ is. Het blokkeren van advertenties is een trends die de webbrowser van Eich probeert op te lossen, hierin speelt de digitale valuta bitcoin een grote rol. Gebruikers hebben een bitcoin wallet in de webbrowser waar ze ‘donaties’ mee achterlaten voor website beheerders. Hoe dit werkt? De gebruiker kan een bedrag in bitcoins op de wallet zetten en zeggen hoeveel hij wilt doneren bijvoorbeeld per maand. Brave rekent uit hoeveel tijd een gebruiker zich op een website bevindt en verdeeld zo het bedrag in bitcoins over de bezochten website. Stel: u leest bijvoorbeeld een goed artikel op Wikipedia, dan krijgt Wikipedia hier een deel van het bedrag dat u beschikbaar stelt.

Brave bitcoin webbrowser

Standaard worden advertenties niet geblokkeerd maar wel privacy-vriendelijker gemaakt, dit doet Brave door ondermeer de tracking software van advertenties te blokkeren waardoor een gebruiker niet langer wordt ‘gevolgd’ op het internet. Brave levert dus een oplossing voor het advertentie verdienmodel van het internet en vergroot de privacy van de gebruiker. Brave is overigens niet het enige project dat met donaties de advertentiemarkt wilt veranderen, Flattr een start-up van voormalig Pirate Bay woordvoerder Peter Sunde heeft een add-on voor webbrowsers, deze focust zich ook op het collecteren en verzenden van donaties.

Zoals eerder genoemd is Brave gebaseerd op de open source Chromium technologie, andere webbrowser maken hier ook gebruik van waaronder Google Chrome en Opera.

De browser is beschikbaar voor Windows, OSX, Linux, Android en iOS.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin