Bitcoin breekt door 5.000 dollar grens

De bitcoin is voor het eerst door de grens van 5.000 dollar gebroken. In een paar uur tijd steeg de waarde een paar honderd dollar, gestuwd door aanhoudend enthousiasme over ‘s werelds grootste digitale munteenheid.

Op moment van schrijven is één bitcoin 4.400 euro waard. Hieronder een grafiek van de bitcoin koers in de afgelopen 24 uur.

De waardestijging is waarschijnlijk te verklaren door twee recente ontwikkelingen. Allereerst: de Chinese overheid draait haar onlangs ingevoerde strengere regels voor digitale munten. Daarnaast onderzoekt de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hoe ze klanten kan helpen bij het verhandelen van cryptocurrencies.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin