Bitcoin blokgrootte bereikt hoogste punt ooit

De bitcoin blokgrootte maakte onlangs een nieuwe all time high met 1,3 MB per blok. Dit wordt mogelijk gemaakt door bepaalde BTC verbetering zoals SegWit. Maar ook doordat er steeds meer transacties komen over het netwerk. Drie maanden geleden waren Bitcoin blokken slechts 1,2 MB groot en zes maanden geleden waren Bitcoin blokken 1,1 MB groot. De adoptie van SegWit heeft ook het hoogste punt bereikt, zo blijft Bitcoin meer transacties mogelijk maken terwijl de netwerkfees op het niveau van 2014 blijven.

Er is nu een voorstel om bitcoin blokken tijdelijk tot 300 kb te verminderen ten opzichte van de huidige 1+ MB. Luke Jr, een Bitcoin Core ontwikkelaar en Blockstream medeoprichter en hij heeft de soft fork code geschreven. Het doel is om het eigenaren van nodes makkelijker te maken Bitcoin node te zijn en om offchain transacties te promoten.

In tegenstelling tot andere systemen neemt de transactie geschiedenis van bitcoin alleen maar toe. Als er een volledige node gedraaid gaat worden dan moet je helemaal teruggaan naar het genesis blok en alle transacties downloaden die zich in het afgelopen decennium hebben voorgedaan. Dat betekent dat je 238.32 GB moet downloaden. Als de blokken tijdelijk kleiner worden gemaakt dan is het voor node eigenaren makkelijker om deze te onderhouden. De harde schijven van deze nodes raken dan minder snel vol. Ook gaan er dan wellicht meer transacties off chain in plaat van on chain.

Off chain transacties op het Lightning Network blijven nu ook snel groeien. De ontwikkeling van Lightning Network begint vruchten af te werpen in de vorm van beta consumenten applicaties en games. De recente release van Satoshi.Games en de alpha lancering van de mobiele Lightning Labs applicatie zijn beide positieve tekenen voor Bitcoin schaalbaarheid en nieuwe toepassingen. Op Satoshi World is het mogelijk om tekst toe te voegen aan google maps en te betalen met Lighting Netwerk.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin