Bitcoin begint het nieuwjaar met 1000 dollar

De bitcoin is het nieuwjaar goed begonnen, de digitale munt steeg naar een waarde van meer dan 1.000 dollar per bitcoin. Een nieuwe all time high (ATH) is nog niet gehaald, deze was op 17 november 2013 met een waarde van 1.216,73 Amerikaanse dollar. Toch kan het zijn dat de huidige waarde de facto all time high is, in 2013 werd de prijs namelijk kunstmatig hoog gehouden door de Japanse bitcoin exchange Mt. Gox. De Japanse exchange is failliet verklaard en er zijn in de afgelopen drie jaar een stuk meer bitcoins in omloop gekomen.

Investeren in bitcoin

Beleggers die willen investeren in bitcoin hoeven niet perse 1 hele bitcoin te kopen. De bitcoin kan worden opgedeeld in meerdere decimalen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om 0,1 bitcoin te kopen. De makkelijkste manier om bitcoins te kopen is bij een handelskantoor (ook wel bitcoin broker) met bijvoorbeeld Bancontact. Vanaf 10 euro is het mogelijk om te investeren in de digitale valuta. Naast de bitcoin zijn er ook andere cryptocurrencies zoals litecoin en ether. Op de website Coinmarketcap is een totaal overzicht te vinden van de 100 grootste cryptocurrencies.

Aan de slag met bitcoin

Om bitcoins te ontvangen of te versturen is een zogenaamde bitcoin wallet (ofwel portemonnee) nodig. In een wallet bevinden zich meerdere bitcoin ontvangstadressen, zo’n adres is te vergelijken met een IBAN rekeningnummer, maar in een bitcoin wallet is het mogelijk om zoveel ontvangstadressen aan te maken.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin