Bitcoin bear markt zorgt voor veel gedwongen ontslagen

De huidige cryptocurrency bear markt heeft zijn tol geëist op de hele cryptocurrency industrie.

Zo ook op de mogelijkheid voor verschillende projecten om nieuw geld aan te trekken, waardoor deze bedrijven gedwongen werden om werknemers te ontslaan. Onlangs schreven we een stuk over Steemit, zij moesten 70% van het personeel ontslaan. Veel andere prominente blockchain bedrijven zijn ook gedwongen om de omvang van hun organisatie te verminderen om zo kostenefficiënter te zijn:

Civil

Is het blockchain project voor de digitale identiteit maar slaagde er niet in zijn ICO doel te bereiken. Er zijn mensen niet betaald en de eigenaren werden beschuldigd van herhaaldelijk misleiden van personeel over de potentiële waarde van hun token.

Ethereum Classic

Helaas gaat het ook niet goed bij Ethereum Classics Development Team en door gebrek aan financiering hebben ze de activiteiten stopgezet. De ETCDEV had zelfs publiekelijk een Twitter -enquête gedeeld met de vraag of hun gemeenschap bereid zou zijn om geld te doneren om hen te helpen met geld. In deze peiling zei 59% van de leden ‘nee’, wat een duidelijk teken is dat het team niet langer voldoende waarde toevoegt.

Consensys

Dit bedrijf is opgericht door Joseph Lubin en hij is een van de oprichters van Ethereum. Ze hebben 13% van hun personeel moeten ontslaan. Ze hebben hierover de volgende verklaring gegeven: “Consensys 2.0, is onze eerste stap in deze richting en dit is een moeilijke geweest. We zijn bezig met het stroomlijnen van verschillende onderdelen van het bedrijf, waaronder Consensys Solutions, spokes en hubservices. Dit heeft geleid tot een vermindering van 13% van de mesh leden. “

Status (SNT)

Deze ICO verlaagt zijn personeelsaantal met 25% en verliest een groot deel van de 64 miljoen dollar die ze opgehaald hebben. Een groot deel hebben ze daarvan aangehouden in crypto en dat zou nu een waarde hebben van 15,3 miljoen.

Bitmain

Dit bedrijf was het succesvolste bedrijf wat miners verkocht in 2017. Nu zijn ze  gedwongen om het ontwikkelingscentrum in Israël te sluiten en 23 medewerkers te ontslaan. Ze hebben de recente ineenstorting van de prijs van cryptocurrency genoemd als reden voor het sluiten van het centrum.

Tot Slot

Veel van de bovenstaande bedrijven hebben hun fondsen niet omgezet naar fiat waardoor ze in een moeilijke situatie terechtgekomen zijn. Veel van hen hebben echter ook hun problemen verergerd door ervoor te kiezen het geld dat ze in ETH hebben ingezameld te houden in ETH. Dit terwijl de prijs verder bleef dalen. Sommige hebben ervoor gekozen gretig te zijn en te speculeren met hun investeringen.Er zijn nog steeds ICO’s die 95% + van hun gelden in crypto activa hebben.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin