Een bitcoin adres is te vergelijken met een zichtrekening. Op een bitcoin adres is het mogelijk om bitcoins te ontvangen en te versturen. Elk bitcoin adres is uniek en kan worden gevonden en aangemaakt in een zogenaamde bitcoin wallet, ofwel portemonnee.

Verschillende bitcoin adressen

Er zijn twee verschillende soorten bitcoin adressen. De meeste adressen beginnen met het cijfer 1. Een voorbeeld van zo’n adres is: 15KJMTunaXuSjGuVX68k4hZvG6Y7hqauy3. Het cijfer 1 geeft aan dat er één apparaat nodig is om bitcoins te versturen.

Er zijn ook bitcoin adressen die beginnen met het cijfer 3, dit zijn de zogenaamde multi-signatue adressen. Een voorbeeld van zo’n adres is: 38ccq12hPFoiSksxUdr6SQ5VosyjY7s9AU.

Multi-signatue wilt niets meer zeggen dat er van meerdere apparaten toestemming nodig is als iemand bitcoins wilt versturen. Zo is het dus mogelijk om met meerdere personen een bitcoin wallet te hebben, bijvoorbeeld een studentenhuis of een groep collega’s. Als een van de personen bitcoins wilt versturen uit de gezamenlijke bitcoin wallet, vraagt de wallet automatisch voor een goedkeuring van de andere personen. De andere personen gegeven bijvoorbeeld toestemming door hun wachtwoord of zelfgekozen pincode in te voeren.

Bitcoin adres aanmaken

Om met bitcoin te beginnen is een bitcoin wallet nodig. Een wallet is meestal een programma op de computer of een app op de GSM. Er zijn ook speciaal ontwikkelde bitcoin hardware wallets. Hardware wallet zijn over het algemeen een stuk veiliger. De wallet genereert automatisch een ontvangst adres voor je, deze is uniek voor jou. Gebruik het adres alleen als je toegang hebt tot de wallet. Het is ook slim om een backup te maken van je bitcoin adres en dus je wallet. Een backup bestaat meestal uit de recovery seed, dit zijn 12 woorden die toegang geven tot jouw wallet.

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.