Bitcoin adres in blockchain.info wallet

U heeft net een blockchain.info wallet aangemaakt en probeert uw bitcoin adres in te voeren bij een handelskantoor. Error het bitcoin adres is niet juist, maar waarom dan niet? Waarschijnlijk probeert u niet uw bitcoin adres in te voeren maar uw wallet ID. Het verschil tussen de twee kunt u hier lezen. In onderstaande video is te zien waar u uw persoonlijke bitcoin adres kan vinden.

Uw portemonnee-ID kan niet worden gebruikt voor het verzenden/ontvangen van bitcoins:

Uw portemonnee-ID is als een gebruikersnaam, u gebruikt deze om in te loggen op uw portemonnee. Om bitcoins te verzenden/ontvangen, heeft u een bitcoin-adres nodig. Om een nieuw bitcoin-adres te genereren, klikt u op Ontvangen.

Waarom verandert mijn saldo steeds?
Uw bitcoin-saldo zal nooit veranderen. Maar omdat de wisselkoers van bitcoin fluctueert, zult u veranderingen in de lokale valutaschatting van uw portemonneesaldo zien. Klik gewoon op het saldo om te schakelen tussen bitcoin en uw lokale valuta.

Transactiekosten?
Transactietarieven worden gebruikt om bitcoins te verzenden die worden opgehaald door het Bitcoin-minersnetwerk. Om ervoor te zorgen dat uw transactie wordt bevestigd door het netwerk, sluiten we automatisch de passende vergoeding in op basis van de netwerknormen en de grootte van uw transactie.

De privacy voordelen van de HD-adressen:
Als u steeds wanneer u bitcoins ontvangt hetzelfde adres gebruikt, wordt het voor iedereen gemakkelijk om uw hele betalingsgeschiedenis te volgen. Dus maakt blockchain.info voor elke transactie een nieuw Bitcoin-adres aan om u meer privacy te geven.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin