raket bitcoin

Prijs van bitcoin bereikt deze maand 10.000 dollar en is betere investering dan aandelen

Blockchain consultant Michael Spencer doet rake uitspraken. Hij denkt dat het altseizoen is begonnen en dat bitcoin deze maand nog 10.000 dollar waard wordt.

Hij telt op

Spencer legt uit: “Eind 2017 bereikte de bitcoin prijs ongeveer 20.000 dollar. In 2019 verwachten veel analisten dat de prijs van bitcoin nog meer zal stijgen, vanwege de lancering van Fidelity en Bakkt. Dit betekent meer handel in crypto’s op Wall Street.”

Het zijn niet alleen de ontwikkelingen in de cryptomarkt die voor de prijsstijging gaan zorgen. Ook externe factoren spelen een belangrijke rol volgens Spencer: “De aandelenmarkt is in een bearmarkt beland en dat is volgens mij ook goed voor de prijs van Bitcoin. Zelfs het verbod op crypto van WeChat is goed voor de vraag naar bitcoin in Azië.”

Groei is spectaculair

Hij kijkt ook naar de prijsstijging van twee weken geleden. Spencer noemt de groei richting 8.000 dollar spectaculair. De groei is zo abrupt, dat hij denkt dat 10.000 dollar goed mogelijk is. Hij denkt ook te weten waar die prijsstijging vandaan kan komen.

“Theorieën variëren van institutioneel belang tot prijzen die worden aangedreven door whales (grote handelaren). Ik denk dat de belangstelling van beleggers door Fidelity en Bakkt, op peil zal houden. En dat zorgt voor de run op BTC.”

“Geopolitieke spanning lijkt gezond voor speculatie op bitcoin. Het einde van de cryptowinter is in zicht. Ook mengen steeds meer grote partijen zich in crypto. Denk aan project Libra van Facebook en de interne stablecoin van JP Morgan.”

Deze maand begint het alt seizoen

De consultant denkt ook een patroon te hebben gevonden, volgens hem staat mei bekend als het begin van het altcoin seizoen. “Net zoals er cycli zijn in het kalenderjaar, kunnen we dergelijke patronen ook in crypto vinden.”

Bitcoin beter dan aandelen

Niet alleen Spencer denkt dat bitcoin een goede investering is, ook investeerder Mark Yusko is die mening toebedeeld. Tijdens een segment van CNBC’s Fast Money zegt hij dat bitcoin een betere investering is dan welk aandeel dan ook. Hij raadt aan dat iedereen een deel van zijn of haar portfolio omzet in bitcoin.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin