Kerstcadeau voor Ripple gemeenschap: Binance voegt XRP toe als basispaar

Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat XRP een basispaar zal worden op exchange Binance. De aankondiging volgt na een lange promotiecampagne van de community. Ze lobbyde al maanden bij Zhao om een breed scala aan munten te koppelen aan XRP.

Met behulp van de hashtag #XRPthebase hebben aanhangers van Ripple geprobeerd Binance te overtuigen. Dit doordat Ripple bekend is van de hoge snelheid van de digitale munt en hierdoor uitermate geschikt is voor cryptocurrencyhandel. Ze zeggen ook dat de brede acceptatie van XRP de algehele afhankelijkheid van de markt van Bitcoin zou kunnen verminderen.

Zhao heeft via Twitter aangekondigd welke munten worden gekoppeld aan XRP. De eerste cryptocurrency die toegevoegd is aan XRP is ZCoin/XRP en Tron/XRP. Hij geeft hierbij prioriteit aan projecten die hebben gedoneerd aan het goede doel van het bedrijf.

XRP is momenteel de op één na grootste cryptocurrency volgens coinmarketcap.com, na Bitcoin. Binance is de grootste cryptocurrency exchange als gekeken wordt naar het volume ook volgens coinmarketcap.com. Hoe XRP adoptie de markten verder zal beïnvloeden en de stabiliteit en vertrouwen verbeterd is voor crypto handelaren nog onbekend. Bitcoin heeft momenteel een aanzienlijke voorsprong op andere altcoins als gekeken wordt naar het basispaar BTC.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin