Categories: Nieuws

België telt intussen 4 Bitcoin automaten

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen, veruit de populairste manier is bitcoins online aan te schaffen met Bancontact bij zogeheten bitcoin brokers. Toch zijn er ook andere manieren hoe je bitcoins kunt kopen. Een goed voorbeeld zijn de Bitcoin ATM’s. Bitcoin ATM’s zijn geldautomaten waarmee je euro’s kunt inwisselen voor bitcoins en vice versa. Je laat de geldautomaat weten hoeveel bitcoins je wilt aanschaffen en de geldautomaat zorgt voor de rest. In België zijn er op dit moment 4 ATM’s waar men met euro’s direct bitcoins kan kopen.

Bitcoin ATM in Gent

De Bitcoin automaat in Gent is geplaatst in Gamecenter Outpost in Gent. De Bitcoin automaat in kwestie is afkomstig van General Bytes, een bedrijf met hoofdzetel die gelegen is in Praag, de hoofdstad van de Centraal-Europese republiek Tsjechië. Je kunt bij deze ATM alleen bitcoins kopen en niet verkopen. Locatie van de ATM: Ottergemsesteenweg 13, 9000 Gent.

Bitcoin ATM in Hasselt

De ATM in Hasselt is te vinden op de Corda Campus, de toonaangevende tech campus in het centrum van de Euregio. Je kunt bij deze ATM alleen bitcoins kopen en niet verkopen. De ATM is eveneens van General Bytes en is te vinden op de volgende locatie: Kempische Steenweg 293, 3500 Hasselt.

Bitcoin ATM in Antwerpen

De Bitcoin ATM in Antwerpen is ook van het bedrijf General Bytes en deze is te vinden in Outpost Gamecenter. Beggaardenstraat 6, 2000 Antwerpen.

Bitcoin ATM in Brussel

De laatste Bitcoin ATM is te vinden in onze hoofdstad Brussel. Tevens is de fabrikant hier General Bytes. De locatie van de ATM: Kantersteen 10, 1000 Brussel.

Roy Spies

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

View Comments

 • Even opmerken dat de drie GeneralBytes automaten volledig in handen zijn van Orillia BVBA. Voor zij die twijfelen aan de veiligheid.

 • de ATM in Gent staat wel in de Outpost,maar het adres is verkeerd:
  Outpost Ghent
  Ottergemsesteenweg 13
  9000 Ghent

 • Bedankt voor de vermelding en het draaien van deze informatieve website! GENERAL BYTES (www.generalbytes.com) is een van de grootste fabrikanten van cryptocurrency ATMs maar houd zich uitsluitend bezig met de fabricage van deze automaten.

  Zoals Filip reeds vermelde is Orillia is de (grootste) exploitant van ATMs in België en via internet te vinden op: http://www.orillia.be/

  Alle GENERAL BYTES operators draaien hun eigen software en wallets, zetten hun eigen prijsstrategie en zijn 100% onafhankelijk van de fabrikant. Het idee hierachter is dat hoewel GB de ATMs maakt, de operators het beste weten welke coins (naast Bitcoin) het meest aantrekkelijk zijn voor hun lokale markt. "Think global, act local".

Recent Posts

 • Overige Altcoins

Armoede oplossen? Dat kan met de blockchain van Tezos

Ryan Jesperson is de directeur van Tezos en hij is er zeker van dat Tezos een voordeel heeft ten opzichte…

1 dag ago
 • Overige Altcoins

BitTorrent kondigt Bittorrent Token Airdrop (BTT) aan voor Tron (TRX) bezitters

De verkoop van de BitTorrent token zou een van de grootste en meest besproken ICO's van het jaar kunnen worden.…

2 dagen ago
 • Koers

Technische analyse van Bitcoin, Ether en Ripple

De bitcoin prijs beweegt nauwelijks sinds het begin van deze week. De prijs lijkt zich te bevinden tussen wal en…

5 dagen ago
 • Bitcoin

BitPay heeft vorig jaar meer dan een miljard dollar aan crypto betalingen verwerkt

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto betaling processor BitPay zegt dat het vorig jaar meer dan één miljard dollar…

6 dagen ago
 • Ethereum

Uitgesteld: Ethereum’s Constantinople update heeft beveiligingsprobleem

De langverwachte Constantinople upgrade van Ethereum is net uitgesteld nadat een kritieke kwetsbaarheid werd ontdekt in een van de geplande…

7 dagen ago
 • Koers
 • Rubrieken

Koers analyse: Bitcoin prijs beweegt nauwelijks

De bitcoin prijs is volatiel en kan soms als een stuiterbal op en neer gaan. Vorige week ging de waarde…

1 week ago