Bedrijfsvoorstelling: BTCDirect

BTCDirect wil het iedereen in Europa makkelijk maken om direct Bitcoins te kopen en verkopen.

Bitcoins kopen kan moeilijk zijn, vooral voor mensen die nieuw zijn in de wereld van Bitcoin. Het Nederlandse Bitcoin bedrijf BTCDirect lost deze problemen nu voor de meeste Europeanen. Iedereen binnen de SEPA-zone met toegang tot een bankrekening kunnen nu onmiddellijk Bitcoins kopen en verkopen via een Europese overschrijving. Hiertoe werd sinds kort de nieuwe meertalige website gelanceerd: btcdirect.eu;

BTCDirect team

BTC Direct team

Voor de meeste Europeanen is momenteel de meest voor de hand liggende manier om Bitcoins kopen door het overschrijven van geld naar een wisselbeurs en de handel in Bitcoins te starten van zodra het geld is bijgeschreven op hun rekening. Dit is een tijdrovend proces waarbij geduld vaak op de proef wordt gesteld. Rekeningen worden vermeld in USD meestal en mensen kunnen snel in de war raken door termen zoals ‘markt order’ en ‘limietorder’ waarbij hun Bitcoin ervaring eerder negatief is omwille van een gebrek aan ervaring in de aandelenmarkt waar deze termen doorgaans dagelijks worden gebruikt.

Bij BTCDirect besloten we om hier iets aan te doen zodat je direct bitcoins kan kopen tegen een vaste prijs via een gebruiksvriendelijke interface, met behulp van een bankoverschrijving. Zodra de overdracht is bijgeschreven op de bankrekening zullen de bitcoins worden verstuurd.

Zo werkt het: van zodra een klant bitcoins wil kopen ontvangt hij een aanbod met een vaste prijs die geldig is voor 15 minuten. Tijdens deze 15 minuten heeft de klant tijd om de betaling uit te voeren en om een bewijs van betaling (bijvoorbeeld screenshot) door te sturen. BTCDirect behoudt dan de Bitcoins en stuurt ze op nadat de betaling werd bijgeschreven op de rekening. In het algemeen wordt een Europese overschrijving verwerkt binnen een tweetal werkdagen. Voor klanten die hun Bitcoins nog sneller willen ontvangen wordt een “dringende betaling” aangeraden.

15 minuten lijkt misschien niet veel, maar de meeste klanten hebben zelfs tijd over na het voltooien van het proces. Gedetailleerde informatie met een instructievideo kan je terugvinden op de website van BTCDirect.

[su_note]Tip BitcoinBelgië: Gebruik de betalingsmodule ‘Bancontact/Mister Cash’ en je hoeft geen 2 dagen te wachten. Het systeem schrijft het geld van je rekening waardoor BTCDirect direct zeker is van je betaling en er niet moet gewacht worden tot het geld op hun rekening toekomt. Klik hier om een videohandleiding te bekijken van het gehele proces.[/su_note]

Natuurlijk is het ook mogelijk om uw Bitcoins te verkopen via BTCDirect. BTCDirect betaalt meermaals per dag uit en het is de snelste manier om uw Bitcoins in te wisselen voor euro’s op uw bankrekening.

Nederland is waarschijnlijk het land waar Bitcoins kopen en verkopen het eenvoudigst is, al wordt het soepele proces een beetje verhinderd door alle implementaties ter bestrijding van fraude. Vandaag de dag moeten klanten die de Nederlandse betaalmethode iDEAL gebruiken hun e-mail, telefoon en bankrekening verifiëren, maar dat lijkt geen grote hindernis te zijn voor de meeste Bitcoin liefhebbers.

Bitcoin adoptie in Nederland groeit snel en verschillende bedrijven werden in de afgelopen maanden opgericht. BTCDirect is actief sinds juni 2013 en heeft in de tussentijd een ongekende groei mogen meemaken, met momenteel duizenden actieve gebruikers. Op korte termijn zal BTCDirect zich richten op het optimaliseren van hun dienst en een aantal andere populaire crypto valuta’s toevoegen aan hun gamma.

[su_note]Update BitcoinBelgië: Intussen kan je ook al Litecoins en Ethers kopen of verkopen via BTCDirect. Bezoek snel hun website om dit te bekijken.[/su_note]

Om mensen te laten kennismaken met hun snelle en eenvoudige manier, heeft BTCDirect partners en Bitcoin-gerelateerde websites in Nederland en België gezocht. Nu ze hun activiteiten hebben uitgebreid naar andere Europese landen zijn ze op zoek naar partners in deze landen. Bij interesse kan je steeds contact opnemen via de website (BTCDirect.eu) of tweeten naar @BTC_Direct.

BTCDirect uitproberen om Bitcoins te kopen? Dat kan via onderstaande module:

[btcdirect]
Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin