Banken en Bitcoin technologie

bitcoin kettingDe laatste weken regent het reacties van banken en instellingen die de blockchain willen gebruiken, de technologie achter Bitcoin. Dit betekend echter niet dat ze automatisch bitcoin als currency omarmen, in tegendeel: het geloof dat bitcoin als ‘geld’ zou falen is nog steeds groot.

Grootbanken en Bitcoin

De website beurs.com maakte een voorlopig overzicht van de grootbanken die momenteel de Blockchain technologie aan het bekijken zijn. BNP Paribas, Citigroup, UBS, Barclays en Santander Bank zijn de namen van de grootbanken waarvan bekend is dat ze blockchain technologie willen uittesten. Bekijk hier het artikel op beurs.com;

Goldman Sachs, Wall Street bank, heeft onlangs ook een investering van 50 miljoen dollar verricht in Circle, een mobiele applicatie om bitcoins te bewaren en verzenden.

Blockchain technologie blijkt dus aan te slaan, getuige ook het grote aantal investeringen die de laatste maanden werd gedaan in bitcoin start-ups.
Met Blockchain technologie is het mogelijk om de overdracht van eigendom vast te leggen door middel van een database die gedecentraliseerd is. Meer informatie over de werking van Bitcoin kan je op onze site lezen.

Niet alleen banken, maar ook Nasdaq bekijkt de mogelijkheden van de blockchain technologie voor aandelenhandel. Hiervoor werd de start-up ‘Chain’ ingeschakeld.

Cegeka maakt Blockchain applicaties voor banken

Een Belgisch IT-bedrijf “Cegeka” met kantoren in Hasselt, Antwerpen, Leuven en Wetteren, werd aangesteld om applicaties voor banken te ontwikkelen, die geïnspireerd zijn op Bitcoin technologie. Daarbij zal ook worden gekeken naar de technologie achter Ripple, ook een digitale munt, maar dan eentje dat niet gedecentraliseerd is. Lees het Engelstalig bericht op deze website.

ABM Amro is momenteel ook aan het experimenteren met digitale leningen en is enthousiast over de mogelijkheden van de technologie die schuilt achter bitcoin. ABN Amro noemt deze innovatie “the next big thing“.

Bronnen en meer info:

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin