Bakkt haalt 182,5 miljoen dollar op

Bakkt, het toekomstige cryptocurrency-handelsplatform van Intercontinental Exchange, heeft 182,5 miljoen dollar opgehaald bij een twaalftal beleggers. Het geld wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het platform. Het bedrijf verwacht nu te kunnen starten met het aanbieden van bitcoin futures begin 2019,

Bakkt, de digitale dochteronderneming van de New York Stock Exchange, Intercontinental Exchange (NYSE: ICE), heeft aangekondigd dat het een eerste financieringsronde heeft afgerond. De investeerders zijn Boston Consulting Group, CMT Digital, Eagle Seven, Galaxy Digital, Goldfinch Partners, Alan Howard, Horizons Ventures, Intercontinental Exchange, Microsoft’s durfkapitaalafdeling, M12, Pantera Capital, Payu, de fintech-afdeling van Naspers en Protocol Ventures.

“Ik ben verheugd om te bevestigen dat we onze eerste financieringsronde van $ 182,5 miljoen hebben voltooid van 12 partners en investeerders die, net als wij, geloven in de toekomst van digitale activa”, aldus Kelly Loeffle, CEO van Bakkt. “Ons werk van vandaag is gericht op het stimuleren van institutionele toegang voor digitale middelen, naast gebruik door verkopers en consumenten, en we breiden deze visie nu al uit, in samenwerking met geweldige bedrijven zoals Starbucks.”

In oktober kondigde Intercontinental Exchange aan dat het Bakkt Bitcoin Daily Futures Contract zou beginnen met handelen op 12 december 2018. Dit is niet gebeurd en de datum is uitgesteld tot 24 januari 2019. Vandaag lijkt ICE te hebben erkend dat ook deze datum niet gehaald gaat worden. Het Bakkt-team heeft naar verluidt nauw samengewerkt met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om de benodigde goedkeuring te krijgen.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin