Auto dealer accepteert nu BTC en BCH

Bezitters van Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) kunnen nu hun digitale geld ook aan luxe voertuigen besteden. Een winkelketen in Houston is naar verluid de eerste autohandelaar die cryptocurrencies gaat accepteren.

Veel crypto eigenaren zeggen: “When Lambo?”, maar bij Post Oak Motor Cars kan je meteen een Rolls Royce, Bugatti of Bentley met crypto kopen. Het bedrijf is eigendom van horecamagnaat en televisiester Tilman Fertitta.

In een officieel persbericht van 5 september kondigde het bedrijf aan samen te werken met BitPay om betalingen in cryptomunten mogelijk te maken. Zo kunnen kopers uit alle delen van de wereld gebruik maken van deze betaalmethode bij de aanschaf van luxe auto’s.

Hierover zei Tilman Fertitta:

“De opkomst van bitcoin heeft mijn interesse gewekt. Als een van de beste luxe autohandelaren, wil ik mijn klanten altijd de allerbeste koopervaring bieden en dankzij deze samenwerking kan iedereen over de hele wereld onze voertuigen sneller en gemakkelijker kopen.”

Fertitta heeft eerder aan nieuwsplatform CNBC laten weten dat hij gelooft dat Bitcoin voor altijd blijft, waardoor zijn meest recente keuze om crypto te accepteren niet heel vreemd is.

Volgens Sonny Singh, de CCO van BitPay, is de overstap van Post Oak Motors nauwkeurig getimed, omdat de interesse voor het doen van grotere aankopen met bitcoin is toegenomen.

“Deze samenwerking komt precies op tijd door de toenemende populariteit van zowel cryptocurrency als van Rolls Royce, Bentley en Bugatti voertuigen. Post Oak Motors heeft een geweldige reputatie als het gaat om de verkoop van de beste auto’s, en we zijn zeer blij met de samenwerking met Tilman,” aldus Singh.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin