Armoede oplossen? Dat kan met de blockchain van Tezos

Ryan Jesperson is de directeur van Tezos en hij is er zeker van dat Tezos een voordeel heeft ten opzichte van de concurrenten. Tezos is eindelijk aan het bijkomen na de machtsstrijd die ze hebben moeten doorstaan. En nu gaan ze zich richten op een heel nieuw ambitieus doel namelijk het bestrijden van armoede in de wereld. Om dit te kunnen bereiken moeten ze regelgevers aan boord krijgen en natuurlijk de gemeenschap van Tezos versterken.

De wereldwijde crisis oplossen

Blockchain wordt door velen beschouwd als de technologie die de wereld kan verbeteren. Dit gezien het feit dat er tal van use cases zijn die gebruik kunnen maken van Blockchain. Tijdens een interview met Swissinfo beweert Ryan Jesperson dat het project bereid is om het voortouw te nemen om een revolutie te ontketenen en deze ontwrichtende technologie wereldbekend te maken. Jesperson benadrukt dat Tezos een zegen kan zijn voor mensen die leven in door armoede getroffen landen die worden geplaagd door slechte overheden, corruptie en niet ontwikkelde infrastructuur.

Lid worden van het winnende team

Bitcoin is in de afgelopen maanden hard gezakt en deze cryptocurrency is Blockchain’s nummer één use case.

Daarom zeggen veel mensen dat de Blockchain de wereldwijde armoede niet gaat oplossen. Jesperson is er echter zeker van dat de technologie het bijvoorbeeld corrupte ambtenaren moeilijk gaat maken. Want het vermijd de invloed van de gecentraliseerde autoriteiten. Op dit punt is een van de grootste uitdagingen om het grote publiek ervan te overtuigen dat Blockchain meer is dan een hype. En het zal de sociale en economische aspecten van ieders leven beïnvloeden.

Het idee

De toekomst van Tezos hangt vooral af van de gemeenschap. Helaas blijft de speculatieve aard van cryptocurrency investeringen een van de grootste hindernissen voor de toekomstige groei van het project. In gewone woorden zagen velen Tezos als een kans om snel rijk te worden zonder daadwerkelijk bij te dragen aan het ecosysteem. Er zijn slechts 450 community leden die Tezos token maken die nodig zijn om het project gaande te houden.

Vier maanden na de recordbrekende ICO werd Tezos getroffen door vier class action rechtszaken en het is nu  aan de Amerikaanse SEC om te beslissen of de verkochte tokens geen aandelen waren.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin