Apple blokkeert mining applicaties op alle door Apple aangeboden producten

Apple heeft besloten om een einde te maken aan alle mogelijke manieren om cryptocurrency te minen op apparatuur gemaakt door het bedrijf. In een recente update van de developer guidelines heeft het bedrijf uit Cupertino de richtlijnen met betrekking tot cryptocurrency verder aangescherpt. Voorheen gaven de richtlijnen aan dat apps die cryptocurrency wisselen en/of ICO’s faciliteren, moeten voldoen aan alle wetten.

De Apple richtlijnen zijn nu veel strenger geworden. Ze geven nu 5 bulletpoints aan als opsomming van wat wel en niet mag met betrekking tot cryptocurrencies. Hier staat alles weergegeven met betrekking tot mining, exchanges, ICO’s en het accepteren van cryptocurrency voor diensten. Het meest opvallende verschil is dat er op alle apps op Apple producten geen mining meer mag worden uitgevoerd tenzij het buiten het apparaat om gebeurt. Cloud mining waarbij andere apparaten het mining proces doen, en de Apple apparaten alleen dit proces in de gaten houden mag dus nog wel. De reden achter deze verandering lijkt te maken te hebben houden met het beleid inzake hardware compatibiliteit, waarin staat:

“Apps moeten zo efficiënt mogelijk omgaan met energie. Apps mogen de batterij niet snel leeg laten lopen, overmatige hitte produceren of onnodige belasting van de hardware veroorzaken. Apps en externe advertenties die in Apple apparaten worden weergegeven mogen geen achtergrondprocessen uitvoeren zoals het minen van cryptocurrency.”

Het techbedrijf heeft met betrekking tot cryptocurrency al vaker preventieve maatregelen genomen om cryptocurrency handel tegen te gaan. In 2014 haalde Apple een app van Blockchain die gericht was op bitcoin handel en opslag van alle Apple apparaten. Het jaar daarvoor werd ook een andere bitcoin wallet van de cryptocurrency exchange Coinbase uit de App store gehaald. Apps voor beide bedrijven zijn inmiddels weer te vinden in de online winkel van Apple.

Er is ook bezorgdheid over de bovenstaande beslissing omdat het een mogelijkheid biedt om mining nu en in de toekomst te verbieden. Mining is namelijk voor cryptocurrency een essentieel element om het netwerk veilig te houden en betrouwbaar.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin