Andreas Antonopoulos: Bitcoin ETF is een slecht idee

Volgens Antonopoulos kunnen Bitcoin ETF producten zorgen voor meer prijsmanipulatie en kunnen institutionele beleggers en overheidsinstellingen zo Bitcoin beïnvloeden.

De mogelijkheid dat er een Bitcoin ETF komt heeft de laatste tijd voor veel opschudding gezorgd in de markt van de cryptocurrency. Van de Bitcoin ETF wordt verwacht dat het een groot aantal institutionele beleggers aantrekt in de cryptocurrency markt. Dit zorgt daarnaast voor een enorme liquiditeit en instroom van middelen naar de cryptocurrency markt. Maar veel experts uit de crypto industrie zeggen echter dat er zeer weinig kans is op de komst van een Bitcoin ETF vóór 2019.

De populaire Bitcoin supporter en liefhebber van cryptocurrency Andreas M. Antonopoulos is echter van mening dat een Bitcoin ETF beleggingsproduct een slecht idee is. Vorige week bracht Antonopoulos een video uit genaamd ‘Bitcoin Q & A: Why I’m against ETFs’ waarin hij zijn mening gaf over de gevolgen die een Bitcoin ETF zou hebben voor de cryptocurrency industrie.

Bitcoin ETF’s zijn in feite beleggingsproducten waarmee beleggers een risico kunnen indekken zonder de Bitcoins daadwerkelijk te bezitten. Bitcoin ETF’s maken Bitcoin verhandelbaar  in de gereguleerde traditionele markten, net zoals de aandelen. Op deze manier kunnen beleggers deelnemen aan het handelsproces van Bitcoin maar zonder de digitale valuta aan te houden of andere complexe taken uit te voeren zoals het omgaan met private keys, hardware wallets, adressen enzovoort. Antonopoulos zegt echter over ETF’s het volgende:

“Ik weet dat veel mensen echt een ETF willen zien omdat ze denken dat dit ze brengt naar “To the Moon en lambos!” Maar ik vind het een vreselijk idee. Ik denk dat het zeker gaat gebeuren, ik vind het gewoon een vreselijk idee. Ik ben eigenlijk tegen ETFs. Ik denk dat een Bitcoin ETF schadelijk zal zijn voor het ecosysteem. “

Hij zei ook dat de komst van Bitcoin ETF voor meer mogelijkheden zorgt voor prijsmanipulatie van ‘s werelds grootste digitale valuta:

“Iedereen is zo enthousiast over ETF’s. Wat we op andere markten hebben gezien, is dat wanneer een ETF beschikbaar komt de prijs echt dramatisch toeneemt. Want plotseling is die grondstof beschikbaar voor veel meer beleggers. Maar de keerzijde is dat er altijd claims zijn dat zoals bij de grondstoffenmarkten alles zwaar wordt gemanipuleerd en het openstellen van deze ETF’s hebben alleen het vermogen van institutionele beleggers vergroot om de prijzen van deze grondstoffen te manipuleren ”

 

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin