Amerika’s bekendste woordenboek voegt ‘cryptocurrency’, ‘initial coin offering’ en ‘Blockchain’ toe

Afgelopen maandag maakte Merrriam-Webster, Amerika’s bekendste woordenboek, bekend dat er maar liefst 850 nieuwe woorden zijn toegevoegd. Drie daarvan zijn crypto gerelateerd. Vanaf maandag zijn ook ‘cryptocurrency’, ‘initial coin offering’ en ‘Blockchain’ onderdeel van het woordenboek.

Het bedrijf geeft aan dat ze hopen het verwarrende domein van digitale financiële transacties te kunnen verduidelijken door gedetailleerde beschrijvingen te geven en veel gebruik te maken van voorbeelden.

Cryptocurrency wordt door Merriam-Webster vertaald als “elke vorm van valuta die alleen digitaal bestaat, die meestal geen centrale instantie voor uitgifte of regulering heeft, maar in plaats daarvan een gedecentraliseerd systeem gebruikt om transacties te registreren en de uitgifte van nieuwe eenheden te beheren, en die vertrouwt op cryptografie om namaak en frauduleuze transacties te voorkomen.’’

De blockchain wordt als volgt uitgelegd: “Een digitale database met informatie (zoals gegevens van financiële transacties) die tegelijkertijd kan worden gebruikt en gedeeld binnen een groot gedecentraliseerd, openbaar toegankelijk netwerk.’’

Helaas is er op het moment van schrijven nog geen definitie beschikbaar op de website voor ‘initial coin offering’, maar dat zal vast niet lang meer duren. De toevoegingen komen twee jaar nadat het woordenboek ‘bitcoin’ opnam in de lijst.

Ook in de Van Dale is het woord ‘bitcoin’ opgenomen; zij leggen dit uit als een ‘op internet ontstane munteenheid die alleen in girale vorm bestaat en als ruil- en beleggingsobject dienstdoet’.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin