Amerikaanse presidentskandidaat Andrew Yang accepteert Crypto donaties

In 2020 zijn er weer presidentiële verkiezingen van in de Verenigde Staten. En een van de kandidaten van deze verkiezingen is Andrew Yang van de Democratische Partij. Hij heeft aangekondigd dat hij cryptocurrencies voor zijn campagnefonds zal accepteren.

Op 24 juli schreef Yang in onderstaande Tweet dat zijn campagne Bitcoin, Ethereum en elk andere ERC20 token gaat accepteren. Om via cryptocurrency te doneren, moeten kiezers laten zien dat ze in de Verenigde Staten mogen stemmen, waarna ze een wallet adres ontvangen. Naast cryptocurrency zal Yang zal ook gebruik maken van andere moderne technologieën zoals live video streaming platform Twitch.tv. Hij gaat hier de campagne op uitzenden, deze streaming website accepteert ook dat gebruikers fooien geven in cryptocurrency.

Het zou goed kunnen zijn als de in 2020 nieuw verkozen president waarde zou hechten aan blockchain en cryptocurrencies. Want tegen 2020 is er mogelijk strenge regelgeving ingesteld voor blockchain en cryptocurrencies en een positieve president zal daarin mogelijk verandering kunnen brengen. Cryptocurrency accepteren is controversieel iets waar Yang ook tegenaan kan lopen. Bovendien is de naam Bitcoin verbonden aan een buitengewoon belangrijk schandaal in de Verenigde Staten. Onlangs stonden Russische hackers terecht voor het hacken van de presidentiële verkiezingen van 2016, waarbij ze naar verluidt Bitcoin gebruikten om hun activiteiten te financieren.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin