koers bitcoin

Altcoin koers analyse: de winnaars van de maand

Afgelopen maand is de totale cryptocurrency markt in marktwaarde gestegen met maar liefst 14,4 procent. Dit is de eerste maandelijkse winst sinds juli 2018 ook bitcoin heeft het goed gedaan deze maand en heeft een stijging van meer dan tien procent.

Van de altcoins zullen wij de vier grootste winnaars bespreken.

Maker (MKR)

Hoeveelheid gestegen: +83,6 procent
Prijs 28 februari: 594 euro
Marktwaarde eind februari: 7,47 miljoen euro

Maker heeft deze maand een stijging van maar liefst 83,6 procent laten zien. MKR heeft een samenwerking met de DAI stable coin. Deze heeft altijd de waarde van 1 dollar maar wordt niet door de dollar zelf gedekt.
MKR tokens worden gecreëerd of verbrand zodat de prijsfluctuaties van DAI beperkt blijven.

Theta (THETA)

Maandelijkse winst: +167 procent
Prijs 28 februari: 0,12 euro
Marktwaarde eind februari: 108,9 miljoen euro

Theta is een open source-protocol bedoeld voor decentraal streamen en is een samenwerking met SILVER.tv waar je sportuitzendingen kan kijken. De winst is hoog gebleken deze maand en heeft een stijging van maar liefst 167% laten zien.

Enjin (ENJ)

Maandelijkse winst: +180 procent
Prijs eind februari: 0,07 euro
Marktwaarde eind februari: 55 miljoen dollar

Enjin (ENJ) gaat het meest omhoog in februari. Naast de hierboven genoemde coin Theta is Enjin de grootse stijger in de cryptomarkt van februari. Waar sommige cryptocurrency enkele procenten zijn gestegen in februari ging deze coin omhoog met maar liefst 180%. In crypto termen heet dit To the moon! Deze coin is In februari voor ruim 214 miljoen euro verhandeld en dat is veel meer dan de totale marktwaarde.
Mogelijk heeft het nieuws waar we het al eerder over gehad hebben gezorgd voor de stijging van deze coin. En wel het nieuws (https://bitcoinbelgie.be/bitcoin-en-ethereum-wallet-gelekt-voor-nieuwe-samsung-s10/) dat de Samsung galaxy s10 een crypto wallet gaat krijgen. Het gerucht gaat dat deze wallet gemaakt wordt door het Zuid-Koreaanse Enjin.

Metronome (MET)

Maandelijkse winst: +43 procent
Prijs eind februari: 0,78 euro
Marktwaarde eind februari: 7,47 miljoen euro

Ook de andere kleinere cryptocurrency kunnen aanzienlijk in prijs stijgen. Zo is de crypto MET gestegen met maar liefst 43% in 1 maand tijd. Deze coin is een ERC20 token op het Ethereum netwerk. Verder is het een project wat wel een waarde heeft van 7,47 miljoen euro maar waar weinig over te vinden is. Het ziet het ernaar uit dat het een project is om cross blockchain transacties mogelijk te maken. Zoals bijvoorbeeld makkelijk BTC te sturen naar LTC en dergelijke.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin