koers bitcoin

Altcoin koers analyse: altcoins in het groen, Binance coin is de winnaar

Het is bijna weekend, tijd om met de benen omhoog op de bank de koers te controleren. Maar we gaan eerst nog even terugkijken naar deze week. Wat is de marketcap van de top 10 cryptocurrencies? De marketcap is de hoeveelheid coins in omloop keer de prijs van een coin. Het makkelijkste kun je de marketcap bekijken op coinmarketcap.

Hoe staat het ervoor met de bekende cryptocurrency’s? Welke coin is het meest gestegen? Lees voor het antwoord snel verder.

Bitcoin (BTC)

Marketcap: 56,7 miljard
Prijs: 3.234,46 euro
Verandering 24 uur: 0,80%

Zoals besproken in de bitcoins koers analyse van afgelopen woensdag lijkt bitcoin een stablecoin. De prijsstijging in de afgelopen 23 uur is dan ook maar 0,80%. Zoals we bespraken zit bitcoin nog steeds in een bull flag. Het kan dus voorkomen dat bitcoin in de komende dagen uit gaat breken naar de onder- of bovenkant.

Ethereum (ETH)

Marketcap: 11,4 miljard euro
Prijs: 109,47 euro
Verandering 24 uur: 0,84%

Zoals vaker in de markt van cryptocurrency volgen verschillende cryptocurrency de bewegingen van bitcoin. Zo ook Ethereum op dit moment, bitcoin steeg 0,80% en ethereum steeg 0,84%. Bij ethereum zijn we nog steeds in afwachting voor de constantinople update en de koers bevindt zich daarom nog in rustig vaarwater.

Ripple (XRP)

Marketcap: 11,1 miljard euro
Prijs: 0,26 euro
Verandering 24 uur: 0,65%

Wat betreft marketcap lijken Ethereum en XRP veel op elkaar. XRP stijgt vandaag iets in waarde, maar net als bovenstaande cryptocurrency niet zoveel 0,65 procent. De prijs van XRP beweegt niet heel erg veel. Terwijl er wel ontwikkelingen zijn geweest met betrekking op Ripple. Er is namelijk gisteren een update geweest voor een gedeelde database van XRP. En er komen een aantal applicaties aan zoals de optie SendFriend.

De koers van XRP toont niet heel veel beweging. Dat terwijl Ripple wel in ontwikkeling blijft.

Gisteren kondigde Ripple namelijk een update aan voor de gedeelde database van XRP. En het bedrijf zelf is nog druk bezig met het ontwikkelen van allerlei applicaties, zoals SendFriend.

Litecoin (LTC)

Marketcap: 2,3 miljard euro
Prijs: 38,14 euro
Verandering 24 uur: 1,94%

XRP staat op de 3de plek in de marketcap lijst en LTC staat op de 4de plaats maar toch zit er een enorm gat in de marktwaarde. De prijs van litecoin is de laatste dagen en weken juist wel erg gestegen. En ook vandaag ging de koers verder omhoog, in de afgelopen 24 uur zelfs met een 1,94%. Er kunnen verschillende oorzaken aangewezen worden voor deze stijging zoals de technische analyse. De prijs van litecoin is namelijk flink uit de trendlijn gegaan en blijft doorstijgen. Het kan komen doordat er dit jaar een block halving komt voor deze cryptocurrency.

Maar het kan ook zijn dat het recente LTC nieuws de prijsstijging heeft veroorzaakt. De bedenker van Litecoin  Charlie Lee heeft namelijk aangekondigd dat het een privacy coin moet worden. Mogelijk willen ze gebruik maken van een protocol genaamd Mimble Wimble. Hiermee heeft Litecoins zich weer in de schijnwerpers gespeeld.

EOS

Marketcap: 2,3 miljard euro
Prijs: 2,48 euro
Verandering 24 uur: 1,10%

De 4de positie van Litecoin staat onder vuur door EOS. Net als bitcoin en ethereum gaat ook EOS mee in de stijging. Nu staat EOS nog op de 5de plek kwa marktwaarde. En deze cryptovaluta is gestegen met 1,10 procent in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin Cash

Marketcap: 1,9 miljard euro
Prijs: 108,22 euro
Verandering 24 uur: 2,55%

Bitcoin Cash is de laatste 24 uur flink gestegen namelijk 2,55%. Maar dit valt in het niet bij afgelopen week want op vrijdag 8 februari was de waarde nog 116 euro.

Tether (stablecoin)

Marketcap: 1,8 miljard euro
Prijs: 1 dollar
Verandering 24 uur: 0,78%

Tether is een stablecoin en is verbonden aan de prijs van een dollar. Daarom is 1 tether altijd 1 dollar. Voor de volledigheid is deze cryptocurrency opgenomen omdat deze in de top 10 staat. Maar dit is geen cryptocurrency die je lang in je portfolio wilt laten zitten.

TRON (TRX)

Marketcap: 1,4 miljard euro
Prijs: 0,021 euro
Verandering 24 uur: 1,74%

De eigenaren van Tron hebben in 2019 al een aantal stijgingen meegemaakt. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Bittorent (BTT) token. Maar de laatste dagen hebben we echter een daling gezien voor de Tron cryptocurrency.

Maar als we kijken naar de afgelopen 24 uur dan gaat het goed met Tron. Er is namelijk een stijging te zien van 1,74 procent.

Stellar (XLM)

Marketcap: 1,3 miljard euro
Prijs: 0,07 euro
Verandering: 2,45%

Velen zullen het logo van Stellar wel kennen. Het is een raketje betekent alleen niet dat de koers ook echt als een raket omhoog gaat. We hebben namelijk gezien dat de prijs de afgelopen week iets gedaan is. Maar de afgelopen 24 uur is de cryptocurrency wel gestegen met 2,45 procent. Dat is toch wel een beetje to the moon.

Binance coin (BNB)

Marketcap: 1,2 miljard euro
Prijs: 8,08 euro
Verandering: 7,08%
Binance is de grootste cryptocurrency exchange ter wereld als we kijken naar volume. En Binance heeft zijn eigen cryptomunt BNB op het Ethereum netwerk. Ze willen nu gebruik maken van een eigen blockchain.

En dit is nu ook te zien in de prijs van de bijbehorende cryptocurrency. In 24 uur ging de koers van de Binance met maar liefst 7% omhoog! En daarmee sluiten we af met de best presterende cryptocurrency munt in de top 10.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin