ABN Amro test blockchain voor vastgoedtransacties

ABN Amro is een nieuw blockchain project begonnen gericht op transacties voor vastgoed. De Nederlandse bank zei dat het samenwerkt met IBM aan een systeem waarin kopers, verkopers, makelaars en regelgevers transacties met elkaar kunnen delen.

Volgens ABN Amro zou het voorgestelde project goed kunnen samenwerken met regelgevers, zoals de centrale bank of het Kadaster. In oktober kondigde ABN Amro aan dat het bezig was met de Technische Universiteit Delft om een reeks van prototypes te ontwikkelen. Beide partijen geven aan dat het project uiteindelijk open source gaat zijn.

ABN Amro maakt ook deel uit van een blockchain project voor de Rotterdamse haven. De haven is op dit moment de grootste van Europa.

Wat is de blockchain?

Delen:
Tags

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin