Aantal Bitcoin geldautomaten blijft groeien

Het aantal Bitcoin geldautomaten (ATM) wereldwijd groeit in een razendsnel tempo, dit blijkt uit gegevens van Coin ATM Radar. Gisteren (7 augustus 2018) waren er 3,509 bitcoin geldautomaten in 74 landen, tegen 2.090 begin 2018, 949 begin 2017, 502 begin 2016 en 327 begin van 2015. Er worden ongeveer acht nieuwe Bitcoin geldautomaten per dag geïnstalleerd.

Bitcoin geldautomaten zijn een nieuwe uitvinding die praktisch niet bestonden vóór 2015, maar ze zijn duidelijk wel winstgevend. De eigenaren van Bitcoin geldautomaten installeren ze namelijk zo snel mogelijk over de hele wereld. Noord-Amerika domineert de Bitcoin ATM markt met 74% van alle Bitcoin geldautomaten, en Europa staat op de tweede plaats met 21%. Er zijn Bitcoin geldautomaten op elk continent met de uitzondering van Antarctica.

Bitcoin geldautomaten zijn in wezen Bitcoin wisselkantoren die persoonlijk kunnen worden bezocht. Ze bieden onmiddellijk resultaat en een Bitcoin aankoop of verkoop kan snel voltooid worden. Maar nog belangrijker is, Bitcoin geldautomaten stellen mensen in staat Bitcoin op een toegankelijke en makkelijke manier te krijgen. Met Bitcoin geldautomaten kunnen mensen die betaald worden in Bitcoin gemakkelijk het geld krijgen dat ze nodig hebben om huur te betalen en voedsel te kopen. Hierdoor zijn Bitcoin loonbetalingen net zo makkelijk, zo niet makkelijker, dan een contante betaling.

Er wordt nu in de Bitcoin wereld veel gesproken wordt over Bitcoin exchange-traded fund (ETF) en fysieke Bitcoin futures. En dat deze moeten worden goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission voordat Bitcoin massaal wordt geaccepteerd. Maar de toename van Bitcoin geldautomaten over de hele wereld kan een veel belangrijkere factor zijn. Bitcoin geldautomaten maken Bitcoin makkelijker en het Bitcoin transactievolume en dus de Bitcoin prijs gaan hierdoor omhoog. Bitcoin geldautomaten maken van Bitcoin een valuta die gemakkelijk in het dagelijks leven kan worden gebruikt. We hebben het vaak over Bitcoin geldautomaten maar ze bieden naast Bitcoin vaak ook andere belangrijke cryptocurrencies. Er zijn 1.738 geldautomaten met Litecoin, 1.121 geldautomaten met Ethereum, 814 geldautomaten met Bitcoin Cash, 424 geldautomaten met Dash, 63 geldautomaten met Monero, 44 geldautomaten met Zcash en 39 geldautomaten met Dogecoin.

Delen:

Bas is het BitcoinBelgië team komen versterken in januari 2017. Hij is dol op schrijven en crypto. Dit doet hij het liefst vanaf een strand ergens in een land ver weg. Reizen is namelijk zijn andere passie. Gelukkig is de cryptomarkt 24/7 dus kan hij je op de hoogte houden van het laatste nieuws, ook al bevindt hij zich met regelmaat in een andere tijdzone!

Bezoek mijn Linkedin