9 Bitcoin ATM apparaten in België en 4000 wereldwijd

Het aantal Bitcoin geldautomaten zit op 27 november 2018 op 4018 volgens de website CoinATMRadar (https://coinatmradar.com/). Gemiddeld komen er wereldwijd 6 Bitcoin geldautomaten per dag bij. Het aantal Bitcoin ATM’s is exponentieel gegroeid, met een toename van meer dan 100% in 2018.

Er zijn slechts twee types cryptocurrency automaten namelijk eenrichtingsverkeer (kopen) en tweerichtingsverkeer (kopen en verkopen). Er zijn 2476 eenrichting apparaten (61,6%) en 1541 tweerichtings apparaten (38,4%). De apparaten waar je kan verkopen en kopen zijn het belangrijkst voor de cryptocurrency adoptie omdat deze Bitcoin veranderen in een valuta die in het dagelijks leven gebruikt kan worden. Daarna kan er weer cryptocurrency gekocht worden.

Vanaf aankomende zaterdag (1 december) komt er een nieuw bitcoin apparaat om te kopen in Gent. Om 13 uur wordt de bitcoin geldautomaat in het schoonheidsinstituut De Salon in Gent geactiveerd. Vanaf 50 euro kan dit apparaat gebruikt worden en je krijg dan de tegenwaarde in Bitcoin in je eigen digitale wallet. Je kan er ook voor kiezen om een papieren QR code te krijgen. Dit apparaat is niet de eerste in België maar er staan al twee zulke automaten. Namelijk 1 in Leper en 1 in Sint-Truiden, maar dit is de allereerste van een geheel Belgische firma.

In de wereld accepteert 99,9% van de geldautomaten Bitcoin, 2,335 bieden Litecoin aan, 1,799 bieden Ether aan, 1,302 verkopen Bitcoin Cash. In Noord Amerika staan de meeste ATM automaten met 2.371 in de Verenigde Staten en 677 in Canada. Dit laat minder dan 1.000 apparaten over voor de rest van de wereld.

Europa staat op de tweede plaats, met 248 in Oostenrijk, 208 in het Verenigd Koninkrijk, 77 in Rusland, 67 in Spanje, 67 in Tsjechië, 42 in Zwitserland, 38 in Italië, 35 in Slowakije, 26 in Polen, 25 in de Nederland en verrassend, slechts 9 in België.

Terwijl de Cryptocurrency geldautomaten industrie van Bitcoin explosief groeit, laten deze cijfers duidelijk zien dat Bitcoin geldautomaten in het grootste deel van de wereld een zeldzaamheid zijn. Er is een enorme hoeveelheid ruimte voor de industrie om verder te groeien. Afgezien van de Verenigde Staten en Canada, zijn er nog erg weinig geldautomaten.

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin