7.700 dollar in zicht voor Bitcoin? Stijging van 16 procent in twee dagen!
Het gaat snel, de koers van bitcoin is met duizend dollar gestegen in vergelijking met gisteren. Langzaam maar zeker pakt bitcoin de draad weer op. Maar zal de koers de stijgende lijn blijven behouden?
Nog één weerstand
Het ging vanmorgen rap, bitcoin steeg met 4,3 procent in één uur tot 6.800 dollar (6.287 euro). Op 20 maart vond de koers op hetzelfde niveau ook een weerstand. Het niveau 6.800 dollar kan nu opnieuw een obstakel vormen voor bitcoin. We geven deze zone op de grafiek aan met de oranje balk.
Stel dat de koers door de oranje zone breekt, waar kan bitcoin dan naartoe? De weg staat dan vrij voor een stijging richting 7.700 dollar (7.120 euro), dat is de groene zone op de grafiek. Daar vond bitcoin begin maart nog even ondersteuning, voordat het met 50 procent wegzakte.
Als bitcoin weer terugzakt, dan komt 6.000 dollar (5.550 euro) weer in beeld. Sinds 19 maart heeft de koers nauwelijks meer onder deze prijs bewogen.
Wat doet de bitcoin koers op dit moment? Op deze pagina volgt u altijd en overal de real-time bitcoin koers:
Binnenkort zelfs boven 8.000 dollar?
Het klinkt vergezocht, maar de komende dagen is ook 8.000 mogelijk. Er is namelijk een gat in de koers van CME Group dat nog steeds niet gevuld is.
Bij CME Group kunt u handelen in bitcoin futures. Deze beurs gaat in het weekend dicht (linkergrafiek), maar ondertussen beweegt de bitcoin koers op beurzen zoals Bitstamp en (rechtergrafiek) gewoon verder.
Er kan daarom een soort ‘gat’ ontstaan in de bitcoin koers op CME Group. De openkoers van maandagnacht is in dit geval lager dan de slotkoers van vrijdagavond. Het gat bevindt zich tussen 8.270 dollar (7.647 euro) en 9.100 dollar (8.403 euro).
De theorie gaat dat investeerders zo’n gat graag willen vullen. Of in andere woorden, de koers moet de dag erna de waarde binnen het gat gaan opzoeken. En dat moet binnen de openingstijden van CME Group gebeuren. Drijft dit bitcoin naar 8.000 dollar?
Death cross ligt op de loer
Maar er zijn ook negatieve signalen. Op de grafiek hieronder ziet u twee bewegende gemiddeldes, in het Engels ook wel Moving Averages (MA). De twee lijnen vormen nu een death cross, en dat is voor de langere termijn vaak geen goed teken. Het kan betekenen dat de koers de komende maanden nog verder kan dalen.
Bij een death cross duikt een korte termijn MA onder een lange termijn MA. In dit geval gaat het om de 50-dagen MA (rood) ten opzichte van de 200-dagen MA (groen).
Op hetzelfde moment gebeurt dit overigens ook op de Amerikaanse aandelenmarkt. U kijkt hier naar de koersbeweging van de Dow Jones index.
Aangezien de moving averages kijken naar de bewegingen van de afgelopen dagen, lopen de lijnen altijd een beetje achter. We moeten daarom een paar dagen of weken afwachten wat het echte effect hiervan is.
Bitcoin houdt stand
Maar voorlopig vindt bitcoin nog stand op een belangrijke ondersteuning, de 200-weken Moving Average (groene lijn op de grafiek). In de hele historie van bitcoin is de koers nog nooit onder dit bewegend gemiddelde gekomen. Wel heeft de prijs de lijn vaker aangetikt. Ook nu stuitert de koers op deze lijn weer omhoog.
Vormt dit de basis voor een grote stijging in aanloop van de bitcoin block halving? We houden de ontwikkelingen voor u in de gaten!