50 euro aan bitcoin in 2010 is nu een miljoen

De koers van de digitale valuta bitcoin blijft maar stijgen. In 2010 kostte één bitcoin nog 0,09 Amerikaanse dollar, vandaag is dat ruim 1.762,76 dollar. Dat is een stijging van ongeveer 20.000 procent. Mocht je destijds 50 euro in de munt geïnvesteerd hebben, dan was je nu miljonair geweest.

Bitcoin is een digitale munt, ook wel cryptovaluta of cryptocurrency genoemd, die speciaal ontworpen is om online betalingen te verrichten die niet omkeerbaar zijn. Transacties in bitcoins worden gecontroleerd en geregistreerd via een proces dat mining genoemd wordt. Dit proces creëert ook weer nieuwe bitcoins, waardoor inflatie optreedt zonder tussenkomst van een bank of gecentraliseerde instelling.

Starten met bitcoin

De bitcoin staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Net zoals het internet een enorme potentie had eind jaren ’90, is de bitcoin de uitvinding van de 21ste eeuw. Een start maken met bitcoin begint bij het inlezen over wat een bitcoin nu precies is. De tweede stap is een bitcoin wallet installeren en de derde bitcoins kopen bij een broker zoals BTC Direct.

[btcdirect]

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin