4000 nieuwe Bitcoin geldautomaten in Argentinië

Argentinië staat op het punt om 4000 nieuwe crypto geldautomaten in het Zuid Amerikaanse land te installeren. Dit is te danken aan de versoepelde regelgeving met betrekking tot geldautomaten, die mogen nu ook geplaatst worden in andere gebouwen dan banken.

Tot nu toe waren er slechts twee spelers op de geldautomaten markt van Argentinië. De ene is de lokale Banelco en de andere het internationale Link-netwerk. Nu kunnen onafhankelijke en externe geldautomaten worden geïntegreerd in het bestaande financiële systeem. De Centrale Bank verwacht dat er 30.000 nieuwe geldautomaten komen in heel Argentinië, gezien de nieuwe flexibele regels die worden geïmplementeerd.

De nieuwe regels met betrekking tot geldautomaten die zich overal mogen bevinden, heeft Odyssey Group ertoe gebracht om 4000 crypto geldautomaten in het hele land te installeren. Er zijn al 200 Octagon-modellen van Odyssey verspreid in Argentinië sinds vorig jaar. Ze werden echter alleen gebruikt voor het wisselen van Bitcoin, Ethereum en Litecoin en konden nog niet worden gebruikt voor geldopnames vanwege de beperkte toegang tot het banknetwerk.

Odyssey beschrijft de crypto geldautomaten als een automaat die contant geld uitgeeft in plaats van snacks of frisdrank. ” De totale geschatte kosten van 1 machine zijn 7000 euro en de installatiekosten zullen ongeveer 1000-1500 euro zijn. Volgens schattingen is Odyssey van plan de initiële kosten binnen vijf of zes maanden op te halen. Een mobiele applicatie stelt klanten in staat om nabijgelegen geldautomaten voor cryptocurrency te lokaliseren en hen te laten zien of deze operationeel is.

Argentine is 1 van de vele landen die zich gaat richten op crypto geldautomaten. Bijvoorbeeld het Zuid Afrikaanse land Zimbabwe heeft één Bitcoin-geldautomaat die contant geld uitbetaalt dankzij Golix, de eerste en grootste cryptocurrency-uitwisseling van Zimbabwe. Het geeft US-dollars in plaats van de lokale valuta in verband met de volatiliteit. Zelfs Australië hoopt 500 machines te installeren om Bitcoin te kopen en verkopen. Britse cryptocurrency exchange, Bitlish bevestigde dat het binnenkort 5000 BTC automaten gaat plaatsen in heel Europa. De Verenigde Staten hebben nu de meeste Bitcoin geldautomaten ter wereld, met een toename van het aantal Bitcoin-machines van 502 in januari 2016 tot 2050 in januari 2018.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin