24 miljoen Australiërs kunnen nu hun rekeningen met bitcoin betalen

Nu het gebruik van Bitcoin als betaalmiddel in populariteit toeneemt, zijn er elke dag meer bedrijven die betalingen accepteren of deze makkelijker maken. In Australië heeft een nieuwe startup een dienst gecreëerd waarmee de burgers in het land hun rekeningen met Bitcoin kunnen betalen.

Het bedrijf genaamd de Living Room of Satoshi stelt gebruikers in staat om hun rekeningen te betalen met Bitcoin. De cryptocurrency kan gestuurd worden naar het opgegeven BTC adres van Living Room of Satoshi. De nieuwe service van The Living Room of Satoshi ondersteunt betaling voor elk type nutsvoorziening in Australië zoals telecommunicatie, elektriciteit, gas, schoolgeld, water en creditcards. Het bedrijf rekent geen extra kosten voor deze BTC betalingen. Bovendien is de service voorzien van een puntensysteem. Hierbij wordt elke $1 die is besteed aan facturen beloont met 1 punt. Meerdere punten kunnen worden omgezet in een kadootje.

Daniel Alexiuc, de CEO van de Living Room of Satoshi, heeft aangegeven in een interview:

“Als de eerste echt internationale gedecentraliseerde peer-to-peer valuta, is Bitcoin perfect geschikt om betalingen in Australië mee te doen. Het biedt ook nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld ouders in het buitenland die hun kinderen in Australië laten studeren. Deze mensen kunnen gemakkelijk ondersteuning bieden door een deel van hun rekeningen te betalen in Bitcoin”.

Australië wordt over het algemeen gezien als een land dat enthousiast is over Bitcoin. Het land heeft, echter, een probleem met dubbele belasting op cryptocurrency. Je betaalt namelijk belasting voor zowel het aanschaffen van de cryptocurrency zelf, als het aankopen van goederen. Uitwisselen van cryptocurrencies worden namelijk gezien als ruilhandel en niet als geld. De regering van Australië heeft overigens al plannen aangekondigd om dit probleem in maart volgend jaar op te lossen. De regering werkt namelijk samen met de FinTech Advisory Group om het probleem van de dubbele belastingheffing op te lossen.

Afgezien van het probleem van de dubbele belasting, lijkt Bitcoin in Australië een mooie toekomst tegemoet te gaan. De AUD (Australische Dollar) staat op de 12e plaats als je kijkt naar het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin. Er zijn meerdere BTC exchanges en Bitcoin geldautomaten die diensten leveren in het land. Elektriciteit is daarnaast goedkoop, waardoor burgers via mining toegang krijgen tot Bitcoin.

 

Delen:

Roy is werkzaam in de cryptocurrency wereld sinds 2017 en schrijft over verschillende onderwerpen zoals Bitcoin, het lightning network en de adoptie van de bitcoin technologie. Zijn grootste passie naast cryptocurrency is reizen naar het zonnige Midden-Amerika. Hier heeft hij ook gezien dat vooral voor de minder “ontwikkelde” landen cryptocurrency revolutionair kan zijn.

Bezoek mijn Linkedin