Zwitserse startup haalt meer dan 100 miljoen dollar op voor cryptobank

2 okt

Seba Crypto AG haalde 100 miljoen Zwitserse frank op van particuliere én institutionele beleggers. De in Zug gevestigde startup wil daarmee een ​​gereguleerde cryptobank beginnen.

Twee voormalige managers van de investeringsbank UBS maken deel uit van het team achter Seba, welke nu goedkeuring zoekt van Finma (de Zwitserse financiële toezichthouder) om zowel traditionele als cryptogerelateerde bancaire diensten aan te bieden. Indien goedgekeurd zal de cryptobank een gereguleerd kanaal bieden voor bedrijven en beleggers om hun fiat-geld in cryptocurrencies te verplaatsen en omgekeerd.

Finma heeft in het verleden veel cryptocurrency bedrijven stopgezet die zonder hun goedkeuring opereerden. De financiële toezichthouder is echter vriendelijker tegenover de crypto-sector dan zijn tegenhangers in andere landen. De stad Zug wordt ook wel een “crypto valley” genoemd omdat het minimale financiële beperkingen en belastingvoordelen biedt.

Fonds toewijzingsplan
Een mix van particuliere en institutionele beleggers uit Zwitserland, China, Hongkong, Singapore en Maleisië hebben geïnvesteerd in Seba. De bank zal een deel van het kapitaal toewijzen aan het opzetten van de infrastructuur. De rest zal het gebruiken voor zelfkapitalisatie om de bescherming van de belegger te waarborgen.

Seba heeft ook plannen om consultatiediensten op te nemen voor ICO’s, vergelijkbaar met hoe traditionele bankdiensten consultatie voor bedrijfsfinanciering bieden. De bank zal daarnaast optreden als een beveiliger voor cryptocurrency handel en investeringen die door geaccrediteerde beleggers worden erkend.

Seba zou kunnen kiezen voor een tweede financieringsronde, en daarnaast zoeken naar meer personeel en expansie in Europa en Singapore. Het bedrijf geeft echter niet aan wanneer ze aan deze plannen zouden gaan werken, wat aangeeft dat de bank liever eerst zijn plek bevestigt in Zwitserland voordat ze uitbreiden naar andere gebieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *